Secció d'esquí de muntanya


Tuca d'Aneto


Darrera sortida d'aquesta temporada del Cicle d'Esquí de muntanya.

Aquest cop hem triat com a objectiu el pic més alt dels Pirineus, l'Aneto (Tuca de Aneto com li diuen ara els del Govern d'Aragó), però en lloc de fer-lo per la via clàssica de la Renclusa i passant pels Portillons, aquest cop proposem una alternativa no tant habitual i un pèl més agosarada; es tracta de buscar l'entrada secreta de l'Aneto per la porta del darrere!

Dissabte:
L'objectiu del dissabte és arribar al refugi de la Renclusa (2140 m)
Segurament haurem de deixar els cotxes a l'aparcament de los LLanos del Hospital (1732 m). Es tracta d'una senzilla passejada per arribar a aquest emblemàtic refugi. Hi ha alguna opció més llarga per completar aquest dia.

Diumenge:
Sortirem del refugi cap el Coll de la Renclusa i baixarem lleugerament al plan d'Aigualluts. D'aquí anirem remuntant la llarga vall fins la colladeta de Barrancs, on canviem de vessant i ja veurem l'entrada secreta de l'Aneto per la porta del darrere. La dificultat es concentra a la part alta en un llarg tram de flanqueig bastant exposat i obligat que ens deixarà a l'aeri llom entre l'Espalda de Aneto i l'Aneto (coincidim amb el tram final de l'aresta Tempestats). Segurament haurem de posar ganivetes en tot aquest tram, o fins i tot, progressar amb piolet i grampons.
Un cop al cim de l'Aneto baixarem per la seva ruta normal. Primer travessarem el famós Pas de Mahoma en sentit descendent (portarem algun cordino per assegurar la jugada) i ja només ens queda fer el fantàstic descens per la glacera de l'Aneto fins Aigualluts. 1400 metres que posaran a prova les nostres cames.

Fitxa tècnica:

Dia i hora: Sortida el dissabte 5 de maig a les 6:00 h. de Badalona.
El dijous anterior a la sortida ens trobem al Centre per concretar horaris i coordinar els vehicles.
Pernoctació: Refugi de la Renclusa. Reservat en règim de M.P, habitacions amb lliteres o dormitori comú, mantes... etc.

Desnivell:
Dissabte: +400 m
diumenge: +1400 m -1400 m aprox.

Dificultat:  BEA: Bon esquiador i alpinista. Cal esquiar amb solvència pendents fins 30° i progressar amb confiança amb grampons i piolet.
Orientacions: Totes

Material obligatori:
 • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, ARVA, pala.
 • Casc recomanable.
 • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)
 • Menjar i aigua adequada per l'activitat.
 • Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.
 • Totes les recomanacions que es fan a nivell general per aquest Cicle de Sortides, son especialment aplicables a aquesta sortida. Tots els elements del material han d'estar perfectament revisats. Cal una forma física adequada que permeti fer amb solvència l'activitat dels dos dies.
Inscripcions: Cal apuntar-se a la web del CEB.

S'ha fet una reserva al refugi per 10 persones. Cal fer un pagament 15€ per persona al compte ES80 2100 0698 1502 0006 4899, indicant el nom de la persona/es i posant de concepte "Aneto", per tal que la reserva sigui efectiva.

Envieu un mail a secretaria@cebadalona.org informant que s'ha realitzat el pagament.

La resta del cost de la mitja pensió del refugi el pagarà cadascú al mateix refugi.
El preu de la Mitja Pensió reservada al refugi de la Renclusa és de 33,00€ aproximadament amb el carnet de la FEEC i habilitat FEDME. Caldria portar efectiu i facilitar canvi.

Si hi ha més de 10 inscrits no es pot garantir plaça al refugi. En tot cas, aquestes persones hauran de gestionar elles mateixes la reserva de la plaça al refugi i en aquest cas hauran d'apuntar-se a la web però no caldrà que paguin els 15€ de la reserva.

La secció d'esquí de muntanya del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 • posar en coneixement el grup de persones afeccionades a l'activitat de l'esquí de muntanya per a realitzar sortides de diferents nivells i de tot tipus: esquí alpinisme, sortides matinals, travesses de muntanya amb esquís, etc.
En aquesta linia per aquest curs 2016-17 el Centre Escursionista de Badalona proposa als socis dos nous programes amb una sèrie de sortides amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les activitats i el contacte entre gent diversa amb objectius similars. També per facilitar que els nous socis o tots aquells que no tenen un contacte tant directe amb el Centre, tinguin un fàcil accés per a realitzar les activitats que els hi vingui de gust. Aquests dos nous programes estaran basats en l'esquí de muntanya i en la bicicleta de muntanya.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle d'esquí de muntanya 2017-2018
 • Tots els participants en les activitats d'esquí de muntanya hauran de tenir un nivell d'esquí mínim i haurien de ser capaços de baixar, en menor o major soltura, per qualsevol de les pistes d'esquí alpí.
 • Tots els participants hauran d'estar federats o en possessió d'una assegurança que cobreixi fins el nivell "D" de la FEEC.
 • Serà imprescindible que tothom porti el material mínim de salvament: Arva, pala i sonda.
 • També a nivell de seguretat serà indispensable portar crampons i, segons els requeriments de la sortida, també piolet. Es recomana de portar sempre casc.
 • En l'equipament bàsic s'hauran de portar uns guants prims per la progressió i uns de gruixuts pel fred o el descens. També unes ulleres per protecció solar i unes altres de ventisca.
 • Es recomana que es tingui cura del material i es comprovi bé, abans de cada sortida, que tot funciona. També que les pells encolin bé i els crampons estiguin a la mida de les botes.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

La Maladeta (3308 m)


La Mireia en acció !
Coll de la Rimaia
SSSSSSS !!!
Acomiadem la temporada d’esquí de muntanya amb la clàssica ascensió a la Maladeta pel coll de la Rimaia. De baixada travessem per la Torre Cordier i Tuca de Paderna i fem el darrer descens pels divertits tubs de Paderna fins Llanos del Hospital.

Aquesta temporada no hem tingut el millor temps, però sí la millor neu.
No hem fet tot el que volíem, però ho hem fet amb qui hem volgut.
Hem descobert noves valls i muntanyes, però també hem tornat a llocs que no ens cansem de visitar.
Mireia i Cèsar

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
diumenge 20 de maig de 2018La Maladeta (3308 m)
diumenge 06 de maig de 2018ANETO (3404 m) Per Barrancs.-
dissabte 28 d'abril de 2018Pic Bessinelles
diumenge 22 d'abril de 2018Els sis colls d'Airoto
diumenge 15 d'abril de 2018Pic Tempestats (3290 m)
dimecres 04 d'abril de 2018Travessa Freser - Ter - Carançà
dimecres 21 de març de 2018Gran Tuc de Colomers
diumenge 25 de febrer de 2018Tossa Plana de Lles - Pic de Pessons
dilluns 15 de maig de 2017Vallhiverna
dilluns 01 de maig de 2017L'Hourgade (2964 m)
diumenge 09 d'abril de 2017Pic Baborte (2933 m)
diumenge 02 d'abril de 2017Sortida del cicle d'esquí a Colomers
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves