Secció d'esquí de muntanya


GRAN TUC DE COLOMERS


5a sortida del cicle d'esquí de muntanya pel cap de setmana del 17 i 18 de març de 2018

Un dels cims mes emblemàtics del Parc d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es el Gran Tuc de Colomers que amb els seus 2.934 m ocupa físicament una posició força central dins el parc i el fa un molt bon mirador per a la resta dels pics que l'envolten.

Dia i hora: 17-18 de març. El lloc de trobada es convindrà el dijous abans de la sortida en funció de la previsió meteorològica i l'estat de la neu.

El dijous anterior a la sortida, al CEB acabem de concretar horaris i coordinar cotxes veient els que serem.

Inscripcions: Cal apuntar-se a la web del CEB.

S'ha fet una reserva al refugi per 10 persones. Cal fer un pagament 15 € per persona al compte ES80 2100 0698 1502 0006 4899, indicant el nom de la persona/es i posant de concepte "Colomers", per tal que la reserva sigui efectiva.

Envieu un mail a secretaria@cebadalona.org informant que s'ha realitzat el pagament.

La resta del cost de la mitja pensió del refugi el pagarà cadascú al mateix refugi.

Si hi ha més de 10 inscrits no es pot garantir plaça al refugi. En tot cas, aquestes persones hauran de gestionar elles mateixes la reserva de la plaça al refugi i en aquest cas hauran d'apuntar-se a la web però no caldrà que paguin els 15 € de la reserva.

Activitat: L'esquiada començarà dissabte amb l'objectiu d'arribar a fer nit al Refugi de l'Estany Llong. Si les condicions de neu ens permeten poder accedir amb taxi fins a la barrera d'Aigüestortes una proposta d'esquí per dissabte quedaria oberta entre fer el Bony Negre (2.729mts), o el Pic del Portarró (2.735mts).

El diumenge i des del Refugi pujarem pel barranc de Contraix en direcció a l'estany del mateix nom sense arribar-hi. Sobre la cota 2.300 marxarem cap al NE passant pels estanys gelats (2.700mts) per encarar la canal que ens durà a l'aresta final i d'allà al cim del Gran Tuc de Colomers (2.934mts)

El retorn el farem per les Raspes de Contraix, una petita variant que ens retornarà a l'inici de l'itinerari.

Dificultat: Dificultat alta. Es requereix una bona preparació física. És imprescindible saber utilitzar els grampons i piolet. Per al descens, és imprescindible un nivell d'esquí alpí adequat per a baixar pistes negres amb tot tipus de neus.

Desnivell: Dissabte 500 m (sense cim opcional) i Diumenge 1.100 m.
Material obligatori:
 • Esquís de muntanya, pells, ganivetes, grampons, ARVA, pala.
 • Casc recomanable.
 • Roba adequada a l'activitat hivernal (guants, ulleres, paravent, etc)
 • Menjar i aigua adequada per l'activitat.
 • Assegurança obligatòria. Qui no disposi de l'assegurança de la FEEC o d'una que cobreixi aquesta activitat cal sol·licitar-la a la secretaria del CEB.


LLISTA DE PERSONES INSCRITES
NumNomCognoms
1FedeCasanovas
2AlfredMitjans
3XavierGil
4Tamara Mata
5ErnestRojo
6Pep Montes
7NúriaGòmez
8MireiaMartínez Gillué
9Cèsar Armengod Torrisco
10EduardVillares
11JordiCabanas Coma
12QuimCarreras
13Marta Borras
14Joaquim Balaguer
S'han omplert totes les places disponibles
La inscripció ja està tancada


La secció d'esquí de muntanya del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

 • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
 • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 • posar en coneixement el grup de persones afeccionades a l'activitat de l'esquí de muntanya per a realitzar sortides de diferents nivells i de tot tipus: esquí alpinisme, sortides matinals, travesses de muntanya amb esquís, etc.
En aquesta linia per aquest curs 2016-17 el Centre Escursionista de Badalona proposa als socis dos nous programes amb una sèrie de sortides amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les activitats i el contacte entre gent diversa amb objectius similars. També per facilitar que els nous socis o tots aquells que no tenen un contacte tant directe amb el Centre, tinguin un fàcil accés per a realitzar les activitats que els hi vingui de gust. Aquests dos nous programes estaran basats en l'esquí de muntanya i en la bicicleta de muntanya.

El Centre proposa un calendari d'activitats i uns itineraris, així com el suport logístic necessari per organitzar-les. En cap cas, però, es tracta de cursos ni activitats guiades. Per cursos d'aprenentatge el Centre Excursionista de Badalona ja té propostes específiques programades amb els seus instructors destinats.

Els participants a les activitats programades hauran de complir amb els requisits mínims i indispensables per a cada activitat i hauran d'estar federats o bé disposar d'una assegurança per l'activitat en concret (en aquest cas el Centre la pot facilitar). És recomanable fer-se l'assegurança a principis d'any amb la finalitat d'amortitzar-la el màxim possible. A la secretaria del Centre us n'informaran.

A la pestanya de programació ja hi trobareu la llista de sortides programada

Cicle d'esquí de muntanya 2017-2018
 • Tots els participants en les activitats d'esquí de muntanya hauran de tenir un nivell d'esquí mínim i haurien de ser capaços de baixar, en menor o major soltura, per qualsevol de les pistes d'esquí alpí.
 • Tots els participants hauran d'estar federats o en possessió d'una assegurança que cobreixi fins el nivell "D" de la FEEC.
 • Serà imprescindible que tothom porti el material mínim de salvament: Arva, pala i sonda.
 • També a nivell de seguretat serà indispensable portar crampons i, segons els requeriments de la sortida, també piolet. Es recomana de portar sempre casc.
 • En l'equipament bàsic s'hauran de portar uns guants prims per la progressió i uns de gruixuts pel fred o el descens. També unes ulleres per protecció solar i unes altres de ventisca.
 • Es recomana que es tingui cura del material i es comprovi bé, abans de cada sortida, que tot funciona. També que les pells encolin bé i els crampons estiguin a la mida de les botes.
 • Per les sortides de dos dies caldrà avançar una reserva per les pernoctacions als refugis. En el cas que es suspengués la sortida per mal temps o per qualsevol altre motiu, el Centre Excursionista de Badalona no es farà responsable del retorn d'aquestes reserves, ja que és competència dels propis refugis.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

Tossa Plana de Lles - Pic de Pessons


Arribant al port de Setut
Arribant al port de Setut
Vista de la vall de Madriu des del port de Setut
Refugi de l'Illa
Pujant al pic de Pessons
Pujant al pic de Pessons
La Tossa Plana de Lles des de la Tosseta de Vallcibera
Després de molts caps de setmana amb els temps inestable, per fi tenim dos dies de bon temps per anar a fer esquí de muntanya.
El dissabte sortim de Cap del Rec (Lles de Cerdanya) amb els esquís als peus i pugem suaument pel bosc cap al refugi del Pradell. D'aquí seguim pel Clot de Setut, on el bosc es va fent menys dens, fins a arribar a sota el port del mateix nom. Per arribar al port de Setut cal posar-se els esquís a l'esquena al tram final, tot i que no representa una dificultat destacable, però la gran quantitat de neu que s'ha acomulat als vessants sud ho fa aconsellable. Una vegada a dalt del port baixem cap a la vall del Madriu. Els primers 50 metres els hem de fer a peu, ja que el vent ha escombrat la neu de les parts altes de les cares nord. El descens el podem fer per bona neu, i una vegada al fons de la vall del Madriu tornem a posar pells per anar al refugi de l'Illa. Per la tarda, els menys mandrosos aprofiten per fer el pic dels Llops. A l'hora de sopar tenim sorpresa: fem cata de vins dels cellers Capafons-Ossó, que amb molta paciència i bona voluntat s'han carregat a l'esquena alguns dels companys.
L'andemà, pugem al pic de Pessons, i fem un interessant descens per neu pols. Tornem a posar pells i ens dirigim cap al port de Vallcivera i la Tosseta de Vallcibera. Aquest cim enllaça per una carena amb la Tossa Plana de Lles, però ens calcem grampons ja que els vent ha deixat poca neu durant tot aquest tram. El descens de la Tossa Plana el fem per una neu de qualitat acceptable i ens permet gaudir de l'últim descens abans d'arribar a Cap del Rec.

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
diumenge 25 de febrer de 2018Tossa Plana de Lles - Pic de Pessons
dilluns 15 de maig de 2017Vallhiverna
dilluns 01 de maig de 2017L'Hourgade (2964 m)
diumenge 09 d'abril de 2017Pic Baborte (2933 m)
diumenge 02 d'abril de 2017Sortida del cicle d'esquí a Colomers
dilluns 20 de març de 2017Parros-Montgarri-Marimanya
dissabte 25 de febrer de 2017Pic de Pedourrés (Ariège)
dijous 23 de febrer de 2017Gerber-Bassiero-Cabanes
dilluns 20 de febrer de 2017Els Tres Colls de Núria.
dissabte 18 de febrer de 2017Pic de la Dona - Bacivers - Bastiments
dilluns 06 de febrer de 2017Pic de la Dona-Bacivers
dilluns 30 de gener de 2017Puig Estela-Taga
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves