Secció de senderisme


La secció de Senderisme del CEB té la intenció de donar els següents serveis als socis:

  • aportar informació de tot tipus per a dur a terme l'activitat: itineraris, material, bibliografia, cartografia, webs d'interés, etc.
  • formació a través de cursos homologats per a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
  • posar en coneixement al grup de persones afeccionades a l'activitat de senderisme i mitja muntanya, les activitats previstes a realitzar de diferents nivells i de tot tipus: muntanyisme, senderisme de curt i llarg recorregut, sortides matinals, travesses de muntanya, etc.

En cap cas la nostra intenció és la d'assumir funcions d'agència de viatges o similars, ans al contrari, el proporcionar ajut a l'afeccionat per a assolir els seus reptes personals, fent-li tenir en compte la forma física adient, els coneixements de la tècnica imprescindibles, la logística de la sortida (previsió meteorològica, disseny de la ruta, riscos, etc.) i el material adequat per a l'activitat projectada.

Les sortides previstes enguany pel cicle de senderisme son les que podeu veure al cartell, i que anirem anunciant a la programació de les activitats.

Una de les darreres piades publicades

Veieu la piada a pàgina completa

EL SOT DEL BAC


El turisme arriba a la muntanya
Comença l'itinerari a l'entroncament del camí de la casa del Bac
Comencen a brillar les plantes
I el bosc en fa més intens
Arribem a les Agulles Germana Petita i Germana Gran
El camí s'anirà entrenyent
Pugem dalt el cingle. Les agulles del Salt tanquen la Vall.
El gorg del Salt
La petita cascada alimenta un gorg poblat de peixos
La Vall a vista d'ocell
Des de dalt l'espectacxle està assegurat
El Tap de Xampany
El Tap de Xampnay a tocar del cingle
Al peu de la Balma creixen les tarongines.
El camí cap als cingles de Bertí ens portaria a La Trona.
EL SOT DEL BAC
CLIMENTS, 26 de maig 2017
Excursió núm. 91

A pesar de l’expansió turística popular, que en alguns llocs ha malmès l’estructura fràgil d’un entorn climàtic mitjanament sostenible, la zona del SOT DEL BAC es manté en un estat força pur tot i l’afluència diumengera dels visitants. És un oasi paisatgístic molt recomanable per als romàntics dels espais bucòlics poc convencionals.
La formació d’aïllament que mostra aquesta petita vall, que agafa el nom de la casa del Bac, situada sota el Turó de la Cuspinera, ha mantingut un microclima per a determinada fauna i algunes plantes, que als espais més oberts de Bertí difícilment trobarem.

El Bac és una depressió sobtada del terreny, fruit d’una erosió dels materials calcaris produïda pel desgast o dissolució del terreny en una faixa d’estrats, mercès a les aigües del Torrent del Bosc Negre. N’han quedat testimonis alguns monòlits de les voreres del cingle, que són un repte per a les activitats d’escalada dels esportistes més esforçats. Al mateix temps que aquestes esveltes figures de pedra calcària donen un relleu particular a la pròpia vall, la humitat afavoreix el creixement d’un bosc espès amb espècies vegetals com l’olorosa tarongina que no la trobarem pas als espais oberts de la zona de Bertí.
La Vall té mig quilòmetre d’ampla a l’entrada i es va tancant sense fer escàpol fins que en arribar al dos quilòmetres de recorregut queda tancada per una immensa paret, on s’hi escolen les aigües del torrent, formant un petit llac on hi malviuen alguns peixos.
És recomanable seguir el camí que finalment arriba dalt del cingle, per gaudir de l’espectacle que ofereix el conjunt de la vall sota nostra.

La colla: Neus, Xaxi, Teresa, Alejandro, Toni, Jaume, Enric, M.Rosa, Núria, Esther, Jordi, Manel, Marcel, Joan, Teixi, M. Carme, Rufi, Santi, Fina.

Jaume Suñol.

llista de les darreres ressenyes publicades

Llista de totes Les 12 següents
DataLloc
dilluns 29 de maig de 2017EL SOT DEL BAC
dimarts 02 de maig de 2017ASCENSIÓ AL SOBREPUNY
dimecres 05 d'abril de 2017LA CARENA DELS GINEBRES
divendres 03 de febrer de 2017LES ENCANTADES DE MONTCABRER.
diumenge 04 de desembre de 2016BALMA DE L'ARCADA- MONTSERRAT
dimecres 09 de novembre de 2016ZONA PREHISTÒRICA DEL VALLÈS
divendres 07 d'octubre de 2016CAMÍ DE L'ARREL MONTSERRAT
dissabte 11 de juny de 2016Marxa Cap del Rec
dimarts 31 de maig de 2016Camí dels Enginyers
dilluns 11 d'abril de 2016Pels laberints de Sant Llorenç del Munt
dimecres 09 de març de 2016SERRA CAVALLERA
dimarts 01 de març de 2016TURÓ DE LES SOLANES
Canvieu una piulada o afegiu-ne de noves