Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Esperó Ribas al Bastó del Frare de MontserratData:dijous 17 d'agost de 2006

L'Oriol al 6è i penúltim llarg, el més ben equipat(v)
Via clàsica de la cara nord de Montserrat amb dues parts diferenciades, la part inferior més dura però millor equipada i la part superior que és l'esperó ribas pròpiament dit que abunden els cantos però no tan assegurada.Nosaltres la part inferior no la vem fer ja que ens vem equivocar i ens vem posar a l'Ancestra de l'Asiàtica i vàrem 'pillar una miqueta' ja que la roca deixa molt que desitjar i l'assegurament també(6a), però a la feixeta ens vem incorporar a la via.

Són 225 metres d'escalada equipada amb claus, burins(bastant precàris) i algun espit.De material només portarem cintes i cordinos per merlets, ja que la resenya deia que s'havia de posar algun clau al llarg de dalt però n'hi han dos de posats ja.

La part inferior es pot fer en artificial però la part superior haurem de donar la talla ,no tan en l'aspecte tècnic sinó per algun 'aleje' i sobretot per l'estat d'alguns asseguraments, pertant és una via quelcom exposada. L'obigat de la via jo el vaig trobar en el primer llarg després de la feixeta (4rt) el qual és força vertical i és ben bé V+.

Molt recomanable.

Per alguna cosa més:

jordirenom@mesvilaeb.cat

AnteriorSegüent
Via Rabadá-Navarro a la paret del Gallinero a Ordesa Pic de Neouvielle-3091 metres