Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

Estanys i Vall d'ÀrreuData:divendres 16 d'agost de 2013

Estany del Muntanyó
Vall d'Àrreu i estanys de Garbea i Rosari
Estany de Pudo i mulleres
Al fons el Besiberris
Fa uns anys, el projecte d'ampliació de l'estació d'esquí de Baqueira va donar fama a la vall d'Àrreu com un dels valors pirinencs que calia protegir.

Aprofitant uns dies pel Pallars Sobirà, vam fer una excursió per visitar-los.

El més factible és deixar el cotxe a la carretera abans d'arribar al Port de la Bonaigua, en un petit aparcament (2000 m aprox.)que hi ha passat el de la vall de Gerber. Un camínet en forta pujada al principi i molt ben fitat puja cap a l'estany del Muntanyó. Abans es passa per l'estany Pedó, amb una gran mullera producte del rebliment de l'estany original.

Des del magnífic estany del Muntanyó (2200), una empinada tartera ens porta a un petit coll per saltar cap a la Vall d'Àrreu i els estanys de Gabarrea i del Rosari d'Àrreu.

L'estany del Muntanyó i el del Rosari d'Àrreu són de fons calcari, al contrari de la majoria dels demés que són granítics. Això fa que la flora hi sigui diferent i tenen una alt valor ecològic.

Una magnífica excursió per uns entorns privilegiats que encara esperen una adequada protecció legislativa dins del Parc Natural de l?alt Pirineu.

Cal comptar unes 3 hores des del cotxe fins a l'estany del Rosari d'Àrreu, i algunes més si us deixeu encantar pel magnífic paisatge.Lydia Rabascall i Joan Talarn

AnteriorSegüent
Col de Puymorens i port de Valira per carretera Agulla Manolito García-Bola de la Partió