Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via chibania 380m 6b+ Gorges de Todra (Marroc)Data:dimarts 01 d'octubre de 2013

pilier du couchant
Via 100% recomenable i clàssica de les Gorgues de Todra.

El passat 27 de Setembre, la Marina (membre de la UME de Gavà) i en Salvador Jurado (CEB) van fer un viatge al Marroc amb un amic autocton de la zona que ens va recomenar anar a escalar a Todra.

La via Chibania es una de les més concorregudes de grau 6b+ i equipada amb parabolts, però no per això deixa de ser fàcil, ja que entre seguros hi ha molta alegria, per tant es molt útil portar un joc discret de friends i un altre de tascons per tal d'autoprotegir els \\\\\\\\\\\\\\\"alejillos\\\\\\\\\\\\\\\".

El 1r llarg són uns 60 m desequipats de grau IV/IV+ de pur tràmit per arribar a l'evident fisura que seguirem fins gairebé a dalt de tot.

El 2n llarg es 6a i es comença per un diedre i al cap d'uns 20 m fa un flanquig cap a l'esquerra, que és el pas més \\\\\\\\\\\\\\\"finillo\\\\\\\\\\\\\\\". Es important allargar les cintes per evitar el fregament.

el 3r llarg es 6a+, xulissim de placa, on el trocet més compromès es just al arribar la reunió amb un alejillo d'uns 4-5 m.

El 4t llarg es 6b+, és el més compromès de tota la via. Puja per una xemeneia un xic pulida i les assegurances estan posades amb molta alegria. Fa molt yuyu caure i asobre es difícil de protegir, ja que la xemeneia es molt fonda.

El 5e llarg es 6a+, no apreta tant com el llarg anterior, però et deixa els braços calentets. A mi especialment, aquest llarg em va agradar molt,

El 6e llarg es de V+/6a, com que ja no apreta tant només hi havia 3 xapes en casi 35 m, però es deixa reforçar molt bé.

EL 7e llarg es v+/6a, segueix una mica la tònica del anterior, però les vistes són cada cop més espectaculars.

El 8e llarg III, pur tràmit per arribar a buscar les fites de baixada.

AnteriorSegüent
Trescant pel Cadí Ripoll-Montserrat amb BTT