Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

PEGUERA (Berguedà)Data:divendres 25 d'octubre de 2013

Cami de Peguera
Font de Cal Coix
Arribant a Peguera
Peguera
Sant Miquel de Peguera
Peguera al fons
Mirador de Vallcebre
Cingles de Vallcebre
Els Climents
PEGUERA

Excursió núm. 60 dels CLIMENTS

25 octubre de 2013

La Vall de Peguera del Berguedà, al municipi de Fígols, està sent qüestionada

per una possible transformació urbanística a mans d'un magnat àrab que ha adquirid el territori del poble de Peguera.

Abans que l'acció urbana comenci hem considerat oportú organitzar una excursió per aquest paradís bucòlic, que fins ara ha estat un redós, amagat i protegit entre la serra d'Encija i els Rasos de Peguera. La seva formació orogràfica convergeix amb itineraris procedents de Vallcebre, de Fígols, del refugi Casanova de les Garrigues i de l'estació dels Rasos de Peguera. Qualsevol d'aquestes rutes és interessant, però molt recomenable és la que surt del refugi Casanova i recorre el camí de l'antic tren miner i les mines de carbó de Les Graus, GR107. La ruta més fàcil és la que prové de Fígols ja que la carretera passa molt a prop del poble i permet escollir la llargada de l'itinerari segons les necessitats, tant si anem amb canalla com amb gent caminadora.Un cop al poble hi ha l'oportunitat de pujar al Roc de Peguera (fàcil però amb precaució), que dona espectacularitat a aquest sector, on una vegada hi hagi instal•lat el possible repetidor tal vegada estigui vedada la seva ascensió.

Excel•lent paratge fotogràfic on les vaques són els únics habitants del poble, i que mantenen la sobirania d'un passat tranquil ramader i miner, que possiblement mai més tornarem a veure.

L'itinerari escollit d'aquesta sortida és circular: Fígols, Creu de Fumanya, entrada normal al poble de Peguera pels safaretjos, Ermita de St. Miquel, els Planells, Cap del Grau i Creu de Fumanya. Volta completa al territori del Peguera. La tardor coloreja aquest paisatge extraordinari.

Tots: J.Oliveras, Alejandro, Teresa, Conxita, Jordi, Valentí, Isabel, Enric, M.Rosa, Neus, Xavi, Esther, Teixi, Jaume.

Fotos: Joan Oliveras, Alejandro EscuderoJaume Suñol


AnteriorSegüent
Ripoll-Manlleu-Ripoll El Turó de les Onze Hores - Cingles de Bertí