Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

BellmuntData:dissabte 14 de desembre de 2013

La pujada
Camí de la Portella
Roure i faig del Mas Serrat
Obaga de la Vall
El Puigmal just de neu
Baixant pel Camí Vell
Diumenge passat, seguint amb la dèria de buscar els millor camins empedrats de Catalunya, ens varem enfilar al Santuari de Bellmunt des de Sant Pere de Torelló. És una magnífica excursió d’hivern que ofereix paratges i fotografies fantàstiques.

Vam pujar pel conegut com a Camí de la Portella i baixarem pel Camí Vell. L’excursió circular està molt ben descrita a: santuaribellmunt.blogspot.com.es/2009/10/5-bellmunt-pel-cami-de-la-vall.html

Tant el camí de pujada com el de baixada són bon exemple d’arquitectura rural de muntanya. El tram que s’enfila des de l’ermita de Sant Roc a la Portella té trossos molt ben conservats que mostren aquesta antiga via d’accés al mas de la Vall. Es travessen camps de bestiar, rouredes i fagedes amb imatges idíl•liques de postal. Dalt al Santuari les grans vistes sobre el Pirineu i mitja Catalunya es poden acompanyar amb una cervesa a l’agradable bar que hi ha entaforat sota l’ermita.

De baixada, el Camí Vell és seccionat unes quatre vegades per la carretera asfaltada que puja per la cara sud fins al cim del Bellmunt (vols dir que calia aquesta carretera?), però tot i això, és força interessant. Paisatgísticament cal destacar les rouredes i fagedes de la vessant nord de l’excursió i les planes amb masies que hi ha al peu de la muntanya. Excursió molt recomanable per un dia assolellat d’hivern per què en la seva gran part transcorre per la vessant Sud, mirant a Osona coberta de boires i el Montseny al fons. Poseu-hi unes 3 hores de pujada tranquil•la i 1,5 de baixada.

Lydia Rabascall i Joan Talarn


AnteriorSegüent
Tuc de Bacivers Via Verda y Via Trinxats