Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

EL SALT DE LA MINYONAData:divendres 24 de gener de 2014

Capella Verge del Camí
Capella Verge del Camí
Arrribant al Salt
Miradó del Salt
contrafort del Salt
Vilanova de Sau i al fons El Far
la proa del Mirador
Les Agudes (e) i el Matagalls (d)
Can Tordera
Els Munts
Els Climents
Museu Verdaguer
Esglèsia de Folgueroles
Ermita de la Damunt
EL SALT DE LA MINYONACLIMENTS Excursió núm 62. 24 gener 2014

El Salt de la Minyona és un petit mirador situat en un altiplà de les Guilleries, encavallat entre dos penya-segats. Les aigües van erosionar fortament els estrats solubles dels cingles dels Munts de Vilanova de Sau, i el resultat fou la formació d'una llenca vertical i estreta de roca conglomerada d'un centenar de metres, que puja des de la base de la cinglera fins al mateix planell, formant una estructura geològica singular.

Com que la zona no està exempta de prendre-hi mal, perquè la verticalitat envolta el mirador, hi ha instal•lada una barana metàli•lica que envolta el petit recinte i això permet la seva estada en relativa seguretat, comptant que el control de la canalla sigui mantingut en tot moment. A la punta més avançada del mirador hi ha erigida, en una capelleta, la figura de la Verge dels Cingles. A pocs metres d'aquest lloc trobem el cim dels Munts, amb un gran casalot que avui és el guardià d'unes potents antenes de repetició.

La muntanya d'Alfar i el Salt de la Minyona són els millors miradors de les Guilleries. Els Munts es troba a 6 km. de Folgueroles i una pista fàcil uneix els dos llocs. El seu recorregut no és gaire atractiu però l'arribada al Salt de la Minyona compensa sobradament l'excursió, que es pot allargar fins a hora i quart.

Assistents a l'excursió: 16 persones. Fotografies: Alejandro, Oliveras, Suñol, Teixi i Maria Rosa.Jaume Suñol


AnteriorSegüent
Cicle de senderisme.Volta per Mentet. Vía Joc de nens + directa al llençol