Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

MONTSERRAT- La Foradada d'AgullesData:divendres 09 de maig de 2014

La Cadireta
el Trau
interior trau
també i caben els gossos
paret d'Agulles
Sant Pau Vell
Els Climents
MONTSERRATLA FORADADA D'AGULLES

Excursió núm 65 CLIMENTS

9 maig 2014La Foradada de la regió d'Agulles es tracte d'un fenòmen geològic ocasionat per un desplaçament del sector del serrat de La Cadireta, on el primer bloc del mateix serrat es decantà, en els seus inicis, cap a llevant fins a quedar encastat

amb el bloc del costat. La seva base no es va moure però tot el pes de l'agulla quedà descansant al bloc del costat, quedant una obertura triangular excepcional a la part baixa que li quedà el nom de La Foradada, ja que dóna la impresió d'un forat a la muntanya visible fàcilment des de molts quilòmetres a la llunyania, tant des de llevant com de ponent. La seva visita és obligada per a tots aquells que busquen l'espectacularitat de la muntanya de Montserrat.

Des de Can Massana s'arriba als peus de la Cadireta amb poc menys d'una hora, a la que haurem d'afegir mitja hora més fins dalt al forat.

S'hi pot pujar amb canalla entre 10 i 12 anys, sempre que extremem les precaucions i un control constant.

La seva petitesa vista des de lluny, es converteix en una immensa catedral quan ens trobem a dintre.

Participants: Santi, J.Oliveras, Joan, Jaume, Esther, M Rosa, Enric, Teixi, Alejandro, Josefina, Neus, Xavi. Jordi, Cristina. (també la Naima, en Yako i l'Esquitx)

Fotos: J.Serra, J.Teixi.Jaume Suñol
AnteriorSegüent
Vias GEDE i Dr. Antón (Montserrat) Via Ulu-Apa al Ullal de la Magdalena