Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

MONTNEGRE- Turó GrosData:divendres 30 de maig de 2014

Roure majestuos
Faixos d'en Preses
La Telefonista ó Turó Gros
El roure de Santa Maria
Sta. Maria de Montnegre
Alzina grossa de Can Preses
Sant Marti de Montnegre
Els Climents
MONTNEGRETURÓ GROS

Excursió núm. 66, CLIMENTS

Divendres 30 de maig 2014Normalment quan es parla del Montnegre s'acostuma a fer la visita al petit núcli

que envolta l'església de Sant Martí i passar-hi el dia com a finalitat única de la sortida, i hom s'oblida que el que dóna nom al Montnegre és la serralada que s'aixeca de llevant a ponent fins a una altura de 757metres, on no trobarem en tota la comarca del Vallès Oriental una serra com aquesta, que marca frontera natural entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme.

És un talus orogràfic de més de 6 quilìometres d'es a oest que s'aixeca de forma abrupte per totes bandes formant frontera natural entre comarques. La frondositat de l'arbreda és sols comparable amb la del Montseny, i que en diversos llocs el brancatge dels faigs arriba a aixecar-se fins als quaranta metres.

Des de Sant Celoni s'arriba en automòbil fins a Sant Martí de Montnegre, i en 3 hores llargues es pot fer el cim i retornar (itinerari circular), altra vegada a Sant Martí.

Ells/ elles: Alejandro, Teresa, Josefina, Jaume, Marcel, Joan O., Joan B., Neus D., Alex, Llorenç, Mercè, Víctor, Teixi, Neus, Maria Rosa, Enric.Jaume Suñol


AnteriorSegüent
Puigcerverís CRESTA URQUIZA - OLMO