Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

VISITA AL POU DE GLAÇ DE CANYAMARSData:divendres 27 de març de 2015

Entrada del gel
entrada principal
costat sud
segon pis
Bassa recolectora del glaç
vista general
eines recuperades
exuberants `platans a tota la vall
prop del pou
VISITA AL POU DE GLAÇ DE CANYAMARS

CLIMENTS. Excursió núm. 73, El Maresme

Dates: divendres 27 març 2015

VISITA HISTÒRICA AL POU DE GLAÇ DE DOSRIUS-CANYAMARSEs tracte d'un antic pou de gel del segles XVII-XVIII, recuperat de l'oblid històric, on els blocs de glaç emmagatzemats durant l'hivern eren transportats a l'estiu al port de Mataró per ser embarcats a les costes andaluses de Càdiz.

L'Ajuntament de Dosrius tingué cura de la seva recuperació fa pocs anys, atès que la majoria d'aquests pous, freqüents als voltants de la serralada de marina i serra del litoral, han estat oblidats, malmesos o destruïts de forma irrecuparable.

L'autorització de la visita, per part de l'Ajuntament, inclou l'acompanyament d'un guia que narra la història d'aquest pou i el seu entorn hidrològic del qual en forma part.És el testimoni més proper, restaurat, que tenim al Maresme, recomenat sense reserves als coneixedors dels nostre entorn. S'hi pot entrar a peu pla, per tant no hi problema per entrar-hi inclús els infants.Tots: Enric, M.Rosa, Alejandro, Teresa, Jaume, Conxita, Xavier, Neus D, Teixi, Neus, Llorenç, Joan O, Manel S, Jordi S, Esther, Begoña, Santi i la guia del municipi Maica.Jaume Suñol


AnteriorSegüent
Volta Vall d’Estós - Llac d’Oô - Literola. Alta Ruta Pallars-Aran-Ribagorça.-