Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

LES FOGUEROSESData:divendres 12 de febrer de 2016

Roca Mur
Petita de les Fogueroses
Balconada
Coll d'Eres
Canal del Seglar
El Paller
El Montcau
Encavalcada
Roca Encavalcada
Fogueroses i el Gegant (al centre de la imatge)
EXCURSIÓ A LES FOGUEROSES

Divendres 29 gener 2016

CLIMENTS. Excursió núm. 80Al sud-est del Montcau s'hi troba una de les valls més profundes de Sant Llorenç del Munt, força amagada i mig oblidada pels caminants ja que no sol ser camí de pas. Es tracte de la Canal del Senglar, que comença prop de la carena del Pagès i s'aboca cap al gran casalot del Marquèt de les Roques. És la zona coneguda com les Fogueroses, racó idil·lic per la tranquil·litat de la fauna, on les visites solen ser escasses si considerem l'assistència massiva en el Montcau i La Mola. Antigament la zona solia ser més freqüentada pels escaladors però la normativa del Parc no permet escalades entre l'u de gener i 31 d'agost per mantenir la nidificació de les aus. Els fenomens geològics com la Roca Encavalcada, els monòlits naturals de les agulles Petita i Mitjana, el Paller i el Gegant de les Fogueroses són la principal atracció de la Vall, mentre que altres petits monòlits completen l'intricat paisatge de la Canal del Seglar.

Des de la Balconada del Paller l'extensa vall d'Horta s'allarga fins a Sant llorenç Savall, mentre que als nostres peus s'obra el buit imponent de la profunda canal del Senglar.

Una excursió de tres hores entre anar i tornar des del Coll d'Estenalles, i que pot ser arrodonida amb l'ascensió al Montcau sense allargar massa el temps, permet conèixer una part amagada d'aquesta muntanya.Assistents: Alejandro, Santi, Enric, M.Rosa, Xavi, Neus D, Teixi, Neus, Jaume,Conxita, Cristina, Ferran, Mercè, Víctor, Jordi, Manel, Esther, Valentí.Jaume Suñol.

AnteriorSegüent
PEDRONS Cicle BTT. Travessa Sitges- St Sadurní d'Anoia. Pedalant entre vinyes.