Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

Via estasen, PedraforcaData:dimecres 01 de novembre de 2006

cim del pedraforca
VIA ESTASEN, NORD DEL PEDRAFORCA, UNA MAGNÍFICA ELECCIÓ.Sortim a les sis del museu, com de costum, en Jordi, el Ferran, la Maria, la Núria i en Pep. El dia es revela fantàstic. Per moltes vegades que pugi cap a saldes, mai em deixarà d’impressionar la visió del pedraforca a mesura que t’apropes al seu peu.

Esmorzem a Saldes, i desprès d’una aproximació d’una hora i mitja ens plantem al peu de la via. No és difícil de trobar, les ressenyes son prou bones. Una Fletxa verda i la inscripció ESTASEN ens indiquen l’inici. De fet si no fos per les continues marques, la via no seria gaire fàcil de seguir, ja que l’itinerari va buscant els punts més accessibles i aquest no sempre són els més evident a primer cop d’ull. Una placa inclinada però pulida d’allò més ens dona la benvinguda. Durant prop de quatre hores superem la paret, a trams grimpant, a trams escalant, sempre amb un paisatge magnífic i una gran sensació alpina. Sembla increïble com a poc a poc anem superant els 600 metres de paret. Alguns passos de quart i un flanqueig impressionant ben assegurat son la màxim dificultat. Arribem al calderer, des d’on després de dinar alguna cosa, iniciem la baixada. Deu ni do quina desgrimpada fins a la tartera.

Després d’accelerar la marxa arribem a Badalona un quart abans de que ens tanquin els xiringuitos on poder votar i fer de bons catalans.Via molt recomanable, fàcil, tot i que no la regalen. Necessaris alguns friends i tascons.
AnteriorSegüent
via ferrada baumes corcades (centelles) Un clàssic de tardor al Montseny