Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

Cicle de BTT. El santuari dels MuntsData:dissabte 26 de novembre de 2016

Tot el grup dalt dels Munts
Antic molí i presa al riu Ter
El mateix lloc, a la primavera passada
El grup a l'inici. Falta el fotògraf, en Manel garcía
Remuntant la riera de Sorreigs
Vorejant l'embassament de Sorreigs
El gos al davant d'en Miquel
La Núria intimant amb el gos.
L'elegància de l'Eduard i del gos a dalt dels Munts
Contemplant la vista des dels Munts
Baixant la Roca Llisa
Baixant en direcció a St Quirze de Bessora
En Jordi al capdavant, camí de Borgonyà
la Núria seguint el penjat camí del Ter
Ens concentrem tretze betetistes a l'estació de trens de Manlleu. Amb 2ºC de temperatura i amb el cel ben cobert ens posem en marxa, quan ja són gairebé els 10 h del matí. Rodem amb facilitat seguim un tram del riu Ter, passem per la Gleva i a la vora de Sta Cecília de Voltregà. Remuntem la bonica, i humida, riera de Sorreigs, amb els seus grans masos i antic molins.

Se'ns ajunta un magnífic gos que ens acompanyarà gran part del recorregut, sempre es situa amb al capdavant de tot i aconsegueix seguir el nostre ritme, fins i tot a les baixades més pronunciades. Hem de superar unes bones rampes per assolir el Gorg Negre i voregem un petit embassament. Per bona pista arribem a St Boí de Lluçanés. Continuem, amb una bona pujad,a fins el santuari de la M.de Déu dels Munts. El dia continua ben tapat però tanmateix tenim una certa visibilitat cap a la plana, els Pirineus i d'altres muntanyes s'amaguen al darrere dels núvols. Hi ha un vèrtex geodèsic i el lloc és un magnífic mirador. Comença a caure algun plugim, mentre estem aixoplugats, recuperant calories gastades.

Com que ja no plou, mantenim el pla inicial i fem el descens pel GR, amb trams complicats. Baixem com podem el famós pas de "la Roca Llisa", on la humitat fa que tingui trams ben relliscosos. De tota manera algú aconsegueix passar-ho íntegrament al damunt de la bici i d'altres una part. Desemboquem en una pista malmesa però per la qual ja podem baixar molt millor. Els paisatge de la riera de Serrallong està d'un verd espaterrant, es tracta d'una vall superba! Ja per pista enquitranada baixem a gran velocitat fins a St Quirze de Bessora.

Seguim pel camí que va a prop del riu Ter, amb trams estrets i penjats, alguns dels quals forçosament hem de fer a peu. Comença a caure una puja moderada que farà que encara hàgim de fer més atenció.

Finalment aconseguim arribar a Borgonyà i ja per pistes i camins més rodadors a Torelló i finalment al nostre punt de sortida.

Ens ha sobrat, a tot estirar, vint minuts de llum. Arribem mullats, enfangats, però, com no?, super contents. Hem aconseguit completar el magnífic l'itinerari previst, malgrat les circumstàncies adverses

I que es va fer del 14è company, el gos? A prop de St Quirze vam trobar el cotxe d'uns forestals de Sta Maria de Bessora que se'l van quedar per tal d'intentar trobar el seu amo.

El recorregut ha estat de 58 Km i 1050 m de desnivell.

Els 13 magnífics: Carme Urgell, Eduard Villares, Jaume Tejedor, Quim Carreras, Enri Codina, Miquel Femenia, Jordi Sabater, Núria Gómez, Xavier Montserral, Manel Orbay, Alfred Mitjans, Angel Calderón i Manel García


AnteriorSegüent
Cicle de BTT. La gran travessa del Montseny. CAMPIRME-PIC DE LA COMA DEL FORN-VENTOLAU