Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

EL SOT DEL BACData:dilluns 29 de maig de 2017

El turisme arriba a la muntanya
Comença l'itinerari a l'entroncament del camí de la casa del Bac
Comencen a brillar les plantes
I el bosc en fa més intens
Arribem a les Agulles Germana Petita i Germana Gran
El camí s'anirà entrenyent
Pugem dalt el cingle. Les agulles del Salt tanquen la Vall.
El gorg del Salt
La petita cascada alimenta un gorg poblat de peixos
La Vall a vista d'ocell
Des de dalt l'espectacxle està assegurat
El Tap de Xampany
El Tap de Xampnay a tocar del cingle
Al peu de la Balma creixen les tarongines.
El camí cap als cingles de Bertí ens portaria a La Trona.
EL SOT DEL BAC

CLIMENTS, 26 de maig 2017

Excursió núm. 91A pesar de l’expansió turística popular, que en alguns llocs ha malmès l’estructura fràgil d’un entorn climàtic mitjanament sostenible, la zona del SOT DEL BAC es manté en un estat força pur tot i l’afluència diumengera dels visitants. És un oasi paisatgístic molt recomanable per als romàntics dels espais bucòlics poc convencionals.

La formació d’aïllament que mostra aquesta petita vall, que agafa el nom de la casa del Bac, situada sota el Turó de la Cuspinera, ha mantingut un microclima per a determinada fauna i algunes plantes, que als espais més oberts de Bertí difícilment trobarem.El Bac és una depressió sobtada del terreny, fruit d’una erosió dels materials calcaris produïda pel desgast o dissolució del terreny en una faixa d’estrats, mercès a les aigües del Torrent del Bosc Negre. N’han quedat testimonis alguns monòlits de les voreres del cingle, que són un repte per a les activitats d’escalada dels esportistes més esforçats. Al mateix temps que aquestes esveltes figures de pedra calcària donen un relleu particular a la pròpia vall, la humitat afavoreix el creixement d’un bosc espès amb espècies vegetals com l’olorosa tarongina que no la trobarem pas als espais oberts de la zona de Bertí.

La Vall té mig quilòmetre d’ampla a l’entrada i es va tancant sense fer escàpol fins que en arribar al dos quilòmetres de recorregut queda tancada per una immensa paret, on s’hi escolen les aigües del torrent, formant un petit llac on hi malviuen alguns peixos.

És recomanable seguir el camí que finalment arriba dalt del cingle, per gaudir de l’espectacle que ofereix el conjunt de la vall sota nostra.La colla: Neus, Xaxi, Teresa, Alejandro, Toni, Jaume, Enric, M.Rosa, Núria, Esther, Jordi, Manel, Marcel, Joan, Teixi, M. Carme, Rufi, Santi, Fina.Jaume Suñol.
AnteriorSegüent
via caspa i càries (Gronssa sud, els Ports) 10a sortida cicle BTT - VOLTA A LA SERRA D'ENSIJA -