Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

COSTA BRAVA -PENÍNSULA DE NORFEUData:dilluns 24 de juliol de 2017

Des de Montjoi veiem la Torre de Norfeu
Magnífica Península que ha valgut la pena recórrer totalment
La mutilada torre de Norfeu
Edificada a les acaballes del segle XVI com a torre de guaita.
Ara pot ser un aixoplug d'emergència.
Un metre de gruix de parets
El sender recorre l'espinada central de la Península
Camí de llentiscles,garrics i carrasclars porten al Cap Gros
Cap de Norfeu. Al fons la Trona o Punta Versalles
El Cap de Norfeu des de La Trona
Sota nostra la fina punta de La Trona
Cim del Clot del Boc. El cingle cau vertical un centenar de metres
Punta de la Trona des de Norfeu
Un camí més muntanyenc ens acosta pel GR 92 cap a La Pelosa
Seguirem fins la platja Monjoi
Recompensa final en vistes a Norfeu
ALT EMPORDÀ

CLIMENTS 13 juliol de 2017

Excursió núm. 93La Costa Brava no sols queda relegada a platges o cales, que bàsicament han consagrat el turisme més clàssic a les costes empordaneses, sinó que constantment ofereix racons insòlits de muntanya baixa i motxilla lleugera, que podrien quedar oblidats si l’esperit inquiet de l’excursionista no anés més enllà de cercar els grans massissos que tenim a l’abast a la nostra geografia.

El Cap de Norfeu (o Nofeu) dins el municipi de Roses, és una llengua de terra en forma de falç de dos quilòmetres de llargada i només mig d’amplada que s’avança atrevida cap a la mediterrània com un repte orogràfic que sembla fugir o evadir-se descaradament del continent en que està ancorada.

L’estructura central forma un llom o columna vertebral que segueix de començament a final i permet fer el recorregut integral de tota aquesta petita península empordanesa. I‘itinerari és fàcil en la seva part central, però fent atenció als espadats finals que formen l’autèntic Cap de Norfeu, amb La Trona i el Morro Gros al capdavant d’aquesta llengua de terra, que s’acaba enfonsant quasi verticalment al mar en arribar a seva part més davantera.Com arribar-hi:

A partir de Roses, la carretera que porta a Cadaqués passa pel coll de Canadell (aparcament dels vehicles), on encetem la ruta vers la torre Norfeu que seguirà sense pèrdua fins al capdavant d’aquest característic territori. Del començament fins al Puig Mamet l’itinerari és el mateix per ambdós sentits i a partir d’aquí comença la ruta circular per la Plana de Norfeu que permet visitar la part davantera de la zona, per tornar altra vegada al Puig Mamet i el coll de Canadell. Excursió altament recomanable per a tothom.

Una part del grup, amb més àvid d’aventura, van prosseguir la marxa pel camí de ronda GR-92 fins a Cala Montjoi. Punt de trobada col·lectiu.Xirucaires: Alejandro, Esther, Josefina, M.Carme, M.José, Marcel, Margarita, Neus, Rufi, Santi, Teixi, Teresa, Xavi.

Fotos: Resum de mòbils i càmeres.J.S.


AnteriorSegüent
Volta als estanys de la Pera BREITHORN (4164 m)