Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

4a sortida cicle BTT.El canal d'Urgell i el congost de MuData:dilluns 29 de gener de 2018

Ens acostem al congost de Mu
passarel.la d'entrada al congost de Mu
pas delicat al congost de Mu
baixant pel barranc de Palomar
Pont sobre el Segre
passarel.la de sortida del congost de Mu
embassament de St Llorenç de Montgai
L'única punxada va ser d'un pro
neteja de bicis a Agramunt
Iniciem la ruta a Agramunt amb un temps rúfol i, relativament, fred (1ºC). Anem a cercar la pista que ressegueix el canal d'Urgell, en direcció a Artesa de Segre. Durant els primers quilòmetres hem de batallar amb el fang que dificulta força la marxa i, fins i tot, posava en perill la realització de la ruta prevista. Tanmateix l'estat de la pista millora ostensiblement i el fang passarà a ser una anècdota més del dia.

En arribar al punt on el canal travessa la serra de Montclar pel túnel l'abandonem temporalment per guanyar un petit coll i tornar a empalmar després fins Artesa de Segre. Travessem el riu Segre, el qual seguirem, a més o menys distància, durant molts quilòmetres. A Alòs de Balaguer prenem la pista que ens porta l'inici del congost de Mu. El paratge és superb, el camí transcorre per sota de grans parets, conegudes pels escaladors que portem en el grup, Unes passarel•les metàl•liques donen pas a un corriol que haurem de fer en la seva major part a peu,. Quan arribem al barranc de Palomar el sender baixa fins a tocar de l'aigua per tornar a travessar el riu per un pont penjant. Sortim del congost per unes altres passarel•les per anar a petar a l'aiguabarreig entre els rius Segre i Noguera Pallaresa, amb la presa de Camarasa al capdamunt nostre.

El paisatge esdevé un altre cop espectacular quan ens apropem a St Llorenç de Montgai, paradís dels escaladors. Voregem l'embassament per creuar-lo pel damunt de la presa. A parir d'aquí deixem enrere els contraforts del Montsec i seguirem per canal secundaris fins a desembocar, un altre cop, al canal principal d'Urgell. El ritme del pedaleig és viu tot i que el llarg quilometratge es comença a notar. A Agramunt passem per una benzinera a rentar les bicis i amb la darrera llum arribem als cotxes.Ha estat un recorregut llarg de 95 Km, força variat, amb poc desnivell (500 m) i que, malgrat ser un grup nombrós de 13 persones, hem realitzat sense cap entrebanc destacable i gaudint de valent.Aquesta vegada hem comptat amb una bona representació de betetistes del Priorat: Joan Carles Artiol, Anna Llop I Francesc Xavier Capafons, acompanyats per: Jaume Tejedor, Marta Borràs, Quim Balaguer, Carme Urgell, Jordi Sabater, Laura Llorente, Pedro Alcázar, Miquel Femenia, Eduard Guix i en Manel García.


AnteriorSegüent
VALLCEBRE I ELS GRAUS Secció de Patrimoni