Ressenyes d'activitats de la secció d'esquí de muntanya

Tossa Plana de Lles - Pic de PessonsData:diumenge 25 de febrer de 2018

Arribant al port de Setut
Arribant al port de Setut
Vista de la vall de Madriu des del port de Setut
Refugi de l'Illa
Pujant al pic de Pessons
Pujant al pic de Pessons
La Tossa Plana de Lles des de la Tosseta de Vallcibera
Després de molts caps de setmana amb els temps inestable, per fi tenim dos dies de bon temps per anar a fer esquí de muntanya.

El dissabte sortim de Cap del Rec (Lles de Cerdanya) amb els esquís als peus i pugem suaument pel bosc cap al refugi del Pradell. D'aquí seguim pel Clot de Setut, on el bosc es va fent menys dens, fins a arribar a sota el port del mateix nom. Per arribar al port de Setut cal posar-se els esquís a l'esquena al tram final, tot i que no representa una dificultat destacable, però la gran quantitat de neu que s'ha acomulat als vessants sud ho fa aconsellable. Una vegada a dalt del port baixem cap a la vall del Madriu. Els primers 50 metres els hem de fer a peu, ja que el vent ha escombrat la neu de les parts altes de les cares nord. El descens el podem fer per bona neu, i una vegada al fons de la vall del Madriu tornem a posar pells per anar al refugi de l'Illa. Per la tarda, els menys mandrosos aprofiten per fer el pic dels Llops. A l'hora de sopar tenim sorpresa: fem cata de vins dels cellers Capafons-Ossó, que amb molta paciència i bona voluntat s'han carregat a l'esquena alguns dels companys.

L'andemà, pugem al pic de Pessons, i fem un interessant descens per neu pols. Tornem a posar pells i ens dirigim cap al port de Vallcivera i la Tosseta de Vallcibera. Aquest cim enllaça per una carena amb la Tossa Plana de Lles, però ens calcem grampons ja que els vent ha deixat poca neu durant tot aquest tram. El descens de la Tossa Plana el fem per una neu de qualitat acceptable i ens permet gaudir de l'últim descens abans d'arribar a Cap del Rec.

AnteriorSegüent
Montclar i Serra de Cadiretes 6a sortida cicle BTT 2017-18. L'Argentera i el Priorat