Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

4a sortida cicle BTT, Pels pobles medievals del Baix EmpordàData:dissabte 12 de gener de 2019

Sant Romà de Sidillà
Part del grup a l'ermita de St Mateu
El petit nucli de Pins
Les Olives. La plaça dels Ous
Garrigoles
Baixant de la serra del Grau
La serra del Grau
St Grau d'Albons
Classe magistral sobre maquinària agrícola a Tot
La Tallada d'Empordà
Pas d'un rierol
El molí de Jafre
Un bon esmorzar, amb una important aportació calòrica, en un restaurant de Colomers, a la vora del Ter, ens permetrà iniciar la ruta amb prou energia i amb una temperatura menys freda, i que s'anirà suavitzant al llarg de la jornada. L'absència de la temuda tramuntada també facilitarà la pedalada.

Travessem el Ter per una petita presa i entrem en un bosc on visitem les restes arqueològiques de l'antic poblat de Sidillà (s.X) que va queda colgat per la sorra d'una duna. Hi destaca l'església de St Romà. Prosseguim cap a Foixà i Flaça, on tornem a creuar el Ter. Per camins entretinguts fem cap a Camallera. Passem pels petits nuclis de Pins i Vilopriu per anar a sortir a les Olives, on destaca la polèmica plaça coneguda com la "plaça dels ous".

A Garrigoles iniciem la pujada que ens durà a la carena de la serra del Grau, des d'on gaudirem d'excel.lents vistes sobre gran part de l'Empordà i de la costa. A la baixada hem de frenar per no passar-nos de llarg de l'ermita de St Grau d'Albons.

A Albons comença la part més planera de la ruta, l'Empordà "pla" que esperaven alguns. Travessem el llogaret de Tor i a Tallada de l'Empordà gaudim endinsant-nos per racons del seu ben conservat nucli medieval, com també fem quan arribem a Verges.

Ens apropem un altre cop cap al Ter, passant pel ben conservat molí de Jafra i finalitzem l'itinerari quan portem recorregut uns 54 Km i 500 m de desnivell.

Tot i ser un grup nombrós, de 15 persones, no ha hagut cap incidència mecànica ni humana.

Hem participat: Mireia Massagué, David Roig, Jordi Sabater, Miquel Femenia, Eduard Villares, Xavier Villares, Carme Urgell, Pep Montes, Núria Gómez, Jaume Tejedor, Josep Ma Guitart, Pedro Alcáraz, Laura Llorente, Oriol Arpi i Manel García


AnteriorSegüent
Vall de Lis i Vall d'Indren (Aosta) Tuca Estibeta Literola (2825m) Canal J. Arlaud