Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via STAE a la Paret de Santa Cecília de MontserratData:dissabte 09 de juny de 2007

L'Abel ( el ditots) en vàris moments i el traçat
Via força guapa que gràcies a una piada anterior en aquesta pàgina, em va fer venir ganes d'anar en aquest racó de Montserrat.(a veure si pieu més gamarusos!)

La via és una clàssica del sector, oberta als 70 i que busca la línia més lògica per assolir el cim d'aquesta paret. És una via ideal per a fer-la quan apreta la calor ja que l'orientació és nord. Són 300 metres d'escalada variada:fisures, plaques, diedres i xemeneies, sobre roca a vegades trencadota, però d'altres boníssima.

El primer llarg ens vem trobar que estava recentment reequipat(tenien pols els parabolts encara) i d'A2 res, un Ae a base de parabolts i claus(4 assegurances) i després un V ben assegurat amb parabolts.Pertant el llarg amb menys compromís el primer, al contrari del que pensava trobar-me jo, jejeje... A partir d'aquí la via es troba, de moment, igual com em pensava:burins(algun precàri), tacs de fusta i algun espit. Vàrem utilitzar un joc de friends fins al 3(camalot) però el 4 també es podria dur , algun tasconet i bagues llargues.

L'horari de 5 a 6 hores en cordada de dos.

Estaria bé fer algun dia i amb forces ganes ,continuar la cresta fins a Sant Jeroni, pinta preciosa...

Vem baixar per la ferrata Teresina.

Via recomanable.

Per més info:

jordirenom@mesvilaweb.cat

AnteriorSegüent
SANT QUIRZE DE PEDRET-Berguedà Serra de Sant Joan - Via Josep Mª Montfort