Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

balaïtousData:dissabte 30 de juny de 2007

bretxa latour
sortim de badalona el divendres a les 15:30h. Arribem a quarts de nou a la pressa de la sarra i abans de les 22:00h ja som al refugi de respumoso. Dissabte a les 7:30h encarem el barranc del mateix nom i assolim la base de la bretxa latour. Aprofitem la presència d'un grup nombrós que inicia la secció més tècnica per a equipar-nos tranquilament i evitar la caiguda de rocs. La glacera ens permet accedir a l'entrada de la bretxa on s'ha de superar un primer pas amb pocs punts de mans. La millor opció és presionar fort amb les cames entre la paret i un ressalt al mig de la bretxa (III). Accedim fàcilment a l'inici de la zona assegurada amb estaques. Recomano obviar els primers claus i remuntar uns 5m pel mig de la bretxa. Posteriorment encarem la paret per les estaques que progresen verticalment i accedim a una zona de reunió equipada. Remuntem, per petites canals, la zona més senzilla de la paret fins assolir la cresta (II-). Ja podem veure el cim. Hi arribem superant un llom nevat(3144m)(3h).

Descens per la mateixa via. Les cues que es formen durant els "rappel" de la bretxa ens permeten gaudir d'un fantàstic dia de sol.

Passem la 2a nit al refugi i l'endemà decidim pujar la gran facha (3005m) (2h 30min).

Cap de setmana fantàstic.

L'activitat l'hem feta en pito costa i en david campany.


AnteriorSegüent
Via SAME al Contrafort de l'Ànec a Frares Encantats de Montserrat Via 'A donde vas bala perdida' a l'Asiàtica en els Frares Encantats de Montserrat