Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via Lo Fornal de vulcà a l'Enclusa d'Agulles de MontserratData:dimecres 12 de setembre de 2007

Martí en el 3er llarg i ressenya(Llibre D.Hita)
Línia molt ben trobada per dos assidus montserratins en la solitària roca de l'Enclusa sota la paret nord d'Agulles, l'escalada en la qual, ens significà una petita aventura, no tant en la via en si, sinó com en el ascens i sobretot descens del cim , en el que no trobàrem cap camí per poder baixar fins al peu de la paret que és on teníem les motxil.les amb els frontals i vem travessar unes quantes barreres d'esbarzers a les fosques fins a poder per casualitat trobar una petita clariana en la que en Martí va recordar que havíem passat abans en el ascens i poder arribar a les motxil.les salvadores, jeje.

La via té 90 metres, semiequipada amb claus, espits , parabolts(del 8),algun tac ,algun cordino i un plom (rovellat, jeje), i vàrem utilitzar un joc de friends fins el 4(camalot), àliens i bagues llargues.

El millor llarg el primer, un diedre perfecte però a falta de repeticions de grau potser 6b , semiequipat amb claus artesanals i assegurable amb friends. Al segon llarg falten dos xapes de parabolt els quals vaig llaçar un cordino i després del primer Ae em vaig trobar uns passos en A1(on hi ha el plom rovellat) en els que en lliure no sabem el grau,ja que no ens va sortir, potser també 6a+/6b, però al faltar la xapa no em vaig atrevir. El tercer si que està ven graduat de 6a+ i assegurat amb espits i parabolts i és força guapo.

No vem poder fer l'últim llarg d'A2 , ja que era massa tard i començava a fer fosc i vem fer cim per la via normal(IV).

Vàrem estar sobre les 3 hores en la via i 2 hores en el descens esbarzerós.

Via molt recomanable als escaladors aventurers amants de la sol·litud.

Per més info:

jordirenom@mesvilaweb.cat

AnteriorSegüent
Gran Pic d'Arratille 2.902 m Via Los Mares del Sur (Montserrat)