Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Integral dels Flautats a St. Benet de MontserratData:diumenge 23 de setembre de 2007

ressenya/Martí en la 1a tirolina/Dj en el 5è llarg
Integral que enllaça les agulles dels Flautats desde la Vella fins a l'Elefant (no el vem poder fer per falta de temps), el tram d'escalada més difícil està concentrat desde la Vella fins a la Cadireta del Diable, amb alguns passos durs de placa, alguna fisura amb roca dubtosa i algun tram molt aèri i adrenalínic com les dues tirolines que hi han desde la Punxa a la Porra(algunes cordes desfilaxades, sort d'una en bon estat, jeje)i la de la Porra a la Cadireta del Diable amb dos cables prims i una corda en bon estat.

La integral sencera seria sobre 450 metres d'escalada amb el grau màxim de 7a+(sembla força més) al primer llarg i està quasi equipada amb burins, claus, algun tac i espits(una mica de tot).Vàrem utilitzar un joc de friends fins el 2(camalot), joc de tascons i els aliens. Per l'A1(o 6c trencadot) del 5è llarg hagués anat bé algun pitonet però al no portar-ne vaig haver d'apurar l'estrep .

En el 2on llarg vem haver de fer la tàctica del 'pas d'hombro'(o més aviat de cuixa) per poder xapar la primera assegurança ja que allunya, pertant recomano dur antena.

El grau com en tot St.Benet apreta, millor anar amb un grau quelcom consolidat, nosaltres (particularment jo) vem fer quasi un encadenament total de la via en tots el llargs....un encadenament d'A0,un darrera un altre, jeje..., la veritat és que com altres vegades vem infravalorar una mica la via i pertant 'vem pillar lo seu' .

Vem estar 8 hores fins el ràpel del Fesolet.

En el descens unes 2 hores fins el cotxe(vem anar fent camí per la cara Oest fins la Nansa i resseguint les parets fins a la Vella que és on teniem les motxil·les , llavors cap a l'ermita de Trinitat i baixada per al Canal del Pou del Gat).

Via del tot recomanable als amants montserratins.

Per més info:

jordirenom@mesvilaweb.cat

AnteriorSegüent
Via Los Mares del Sur (Montserrat) Via Dersu Uzala (Montserrat)