Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via Idyl a la paret de Catalunya del congost de MontrebeiData:dissabte 06 d'octubre de 2007

Ressenya/ L'Oriol en 10à reunió/Marti en 6è llarg(A1/6a)/Martí en 11è llarg,xemeneia espectacular
Via amb una línia molt lògica i amb bona roca en la majoria dels llargs, al contrari del que havia sentit, en que l'assegurament hi és força escàs i l'escalada del tot montrebeiana, alternant plaques, desploms, fisures altlètiques, diedres, xemeneies i off width(semiencastament) de tots colors.

El primer llarg de la via semblava una selva mediterrània i vàrem optar per l'opció recomanada de començar com si anéssim a fer l'Audoubert i flanquejar per la feixa fins al peu de la Idyl(hi ha un burí).

Els llargs de sota de la via no tenen desperdici i van buscant sempre la millor roca i el camí cap a la gran xemeneia de la part de dalt, en que l'escalada és força atlètica i amb gran ambient.

La via té 345m de recorregut i està poc equipada amb alguns burins, claus, algun pont de roca i un tac de fusta(ni el vem utilitzar).

Totes les reunions per reforçar i algunes per equipar.

De material vàrem utilitzar un joc de friends (camalots) del 0.75 al 4, els mitjans repetits, joc de tascons, aliens(micros) , 4 o 5 uves , algun plà , falques i bagues llargues.

Els A1 de sota li van sortir a en Martí i he posat el grau a la ressenya, l'A1 del 8è llarg té la roca crostosa i trencada i no val la pena provar i el 9è llarg(Ae) es veia més difícil.

Vem estar 10'30 hores en cordada de tres.

Via d'aventura molt recomanable(cosa que no em pensava).

Per més info:

jordirenom@mesvilaweb.cat

AnteriorSegüent
Via Tim a la Paret de l'Aeri de Montserrat Via CADE a la Paret d'Aragó del congost de Montrebei