Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via Santiago Domingo a la Paret d'Aragó del congost de MontrebeiData:dissabte 20 d'octubre de 2007

Resenya(foto treta de la pàgina web d'onaclimb)/ vista desde el preciós últim llarg/el cresta Groga i un Mòmia en l'últim llarg de la Cistus Albidus
La via més clàssica de la paret i anomenada així, suposo en honor a l'últim habitant del poble d'Estall, personatge emblemàtic d'aquest indret pels escaladors de l'època.
La via és força ràpida i reequipada recentment amb parabolts en substitució de les expansions antigues, bàsicament en les reunions les quals són totes equipades(parabolts, claus i burins).
Són 400 metres d'escalada variada amb llargs força guapos(sobretot 4rt, 7è i 10è:segons la meva ressenya), això sí, d'escalada discontinua ja que et vas trobant feixetes i en la via s'han de relitzar vàris flanquetjos.
De material vaig utilitzar un joc de friends (camalots) fins el 2, tascons, algun àlien (micro) i bagues llargues.
La via la vaig realitzar en solitàri, això sí, acompanyat pels companys Joan Pera i Oriol Doñate que van fer la Cistus Albidus que és just la del costat i en que vaig poder-los fer fotos guapes i també acompanyat a l'últim llarg pel Santi Puig el qual estava acabant d'obrir la via que anomenarà Relativitat, bon pavut aquest!!).
Aquest cop per autoassegurar-me vaig utilitzar l'estri perfecte: el silent partner!!!, i la veritat és que dona confiança fins i tot per apurar-se, jeje...però també vaig haver d'anar fent prusiks (a assegurances) a la corda lligada a la reunió i nusos de seguretat en l'altre sobrant perquè sinó la corda no rodava.De segon amb el croll, a saco!!
Encadenada dos cops, jeje....Verneda Kliiiiiiiiiiiiimb!!!
Vaig estar 7 hores en la paret(els flanquetjos a pelo).
Activitat del tot recomanable a escaladors solitàris .
Per més info:
jordirenom@mesvilaweb.cat

AnteriorSegüent
Via CADE a la Paret d'Aragó del congost de Montrebei Via KRT (Els Ports de Besseit)