Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Via Casting Buñuel a la Roca Alta de Vilanova de MeiàData:dissabte 15 de desembre de 2007

Flipardell al 2on i 3er llarg/Ressenya
Bona via oberta per dos punters escaladors actuals , Jordi Pijoan ’Piju’ i Emili Lopez, amb forces obertures de vies exigents per les nostres parets i de forta dosi d’aventura i compromís.

Aquesta via , la veritat és que ens causava un enorme respecte i després de fer la dosis oratòria a peu de via , les nostres pregàries van ser escoltades i la sort ens vingué a trobar, jeje, amb el resultat que la via ens va semblar més benèvola del que ens pensàvem. El grau que he ressenyat és inferior al que posava la ressenya però és que de veritat és el que ens va semblar i suposo que aquest fet es deu en gran part que el grau de dificultat ressenyat devia ser el del dia de l’obertura, i el grau actual, amb el pas del temps i de les cordades ha anat perdent les crostes originàries i quedant una línia més marcada i potser inclús un pèl diferent que la de l’obertura.

La via doncs vem trobar que té 150 metres de recorregut amb grau màxim de 6b+ al tercer llarg(preciosa i atlètica bavaresa) i es troba semiequipada amb claus casolans(portar mosquetons petits), ponts de roca i algun espit que dona moral. Vàrem utilitzar els friends fins el 3(camalot), aliens, tascons i cintes llargues.

Els dos primers llargs tenen la roca més crostosa i delicada però en els dos superiors la roca és bona.

El flipardell del meu companyó pràcticament encadena la via si no fos pel fred gèlid que es va girar quan jo vaig començar a fer l’últim llarg, i la veritat és que va ser agònic pujar amb aquelles condicions de fred i tremolors que tenia al damunt, ni podia tancar la mà amb suficient força per pillar-me al cordino del clau salvador(historietes per no dormir, jejeje).

Vem estar 4'30 hores en la paret.

Via recomanable a escaladors aventurers solitàris i mitòmans, jeje

Per més info:

jordirenom@mesvilaweb.cat


AnteriorSegüent
COGULLÓ D'ESTELA (Alt Bergadà) Via Derzu Uzala Montserrat