Ressenyes d'activitats de la secció d'escalada

Illargia-Contrafort Dent del RossellData:dilluns 30 de juny de 2008

ressenya de la via (J.Teixidor)
Vista del 1er llarg
JM arribant a R1
JM progressant pel 3 er llarg
Via Illargia - Contrafort dent del Rossell (Queralbs)Longitud : 155 mts.

Dificultat: V

Material: 15 cintes exprés, tascons mitjans,Camalots fins 3.

Equipament: Via pràcticament desequipada, un sol clau a la via. Buril a l’inici

1era Ascensió: Gustavo Mañez, 1984

Repetició: JM Vallmajó i J.Teixidor (29-06-08)Descripció dels llargs:1er llarg (V, 45m): Es puja per un díedre evident. Llarg bastant brut de vegetació i alguna repisa amb pedres. Tot i així la roca és prou bona i es pot protegir bé. La dificultat és bastant sostinguda en el V grau, mai la supera. El llarg acaba en un roure que ens servirà per fer reunió.

2on llarg (V, 50 m): Sortim recta amb tendència a l’esquerra per buscar un petit díedre evident. Tot i que el díedre és bastant vertical trobem bona presa i múltiples possibilitats de protecció. Sortim del díedre i quedem just a l’aresta del contrafort, llavors encarem una placa amb molsa seca on trobarem l’únic clau de la via. Sortim de la placa i tornem a agafar l’aresta fins uns blocs grans on muntarem reunió. Aprofitem un bloc per fer un pont de roca i reforcem la reunió amb un friend (Cam 1) i un tascó mitjà sense massa problemes.

3er llarg (IV, 60 m): Continuem pel fil de la paret i anem superant ressalts de IV grau sense massa problemes. El llarg és un pur tràmit per arribar al final de la paret, ja que és molt discontinu i tallat per trams de terra.Conclussió: no és una via imprescindible de la zona ni molt menys, pero tot i així, passes una bona estona amb molta tranquilitat


AnteriorSegüent
MALANYEU via VINGA VINGA via XELO-BAM roca narieda