Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

El Coma PedrosaData:diumenge 26 de juliol de 2009

Una sortida pel Pirineus Andorrà.

Després de molts mesos sense trepitjar els Pirineus decidim fer una escapada a Andorra. Sortim dissabte al matí per a poder fer algunes compres i a la tarda anar a dormir al refugi del Coma Pedrosa.

A les sis ens enfilem pel GR11, des d’Arinsal, que en una hora i mitja ens porta al refugi, a temps per a sopar, tot seguit encara ens dona temps de fer un volt mentre veiem el sol com es pont.

Diumenge a les 6:40 sona el despertador , fa força calor i volem aprofitar a caminar amb la màxima frescor. Un cop esmorzats agafem la motxilla i cap a Coma Pedrosa, en menys de dos hores estem al cim , hi ha una molt bona vista, al fons Ordesa una mica més a prop l’Aneto i quasi a tocar la Pica i el Sotllo. Ara ens en anem cap al Baiau des d’on ens mirem la cresta que porta a La roca Entravessada, havíem llegit alguna cosa en el vèrtex ( 2002 núm. 185), així que després de mirar-ho amb deteniment ens hi posem. Al principi anem seguint unes fites, sembla menys complicat del que aparentava; però perdem les fites i davant un pas de tercer , amb una roca que es descomposta força i sense saber massa per on tirar decidim vorejar un tros per la tartera i tronar-nos a enfilar una mica més endavant. La cosa surt mot bé i ens enfilem al cim, ara ja només ens queda seguir l’aresta est fins una gran fita, punt en el qual baixarem a l’esquerra per arriba al primer estany Forcat on prendrem el GR11 que ens portarà en una gran baixada a Arinsal on tenim el cotxe.


AnteriorSegüent
Via Aresta Gam del Bisbe cara Nord de Montserrat PEDALS D'OCCITÀNIA