Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

VIES VERDES DE GIRONAData:dijous 08 d'abril de 2010

Foto grup a Amer
Riu Besos
VIES VERDES DE GIRONAFeia ja uns anys que tenia el projecte de resseguir el traçat de les vies verdes de Girona en bicicleta . Volia però, fer-ho amb família, desplaçant-nos amb transports públics i amb l’imprescindible carregat a les bicicletes. Una ruta per etapes.

Aquests any ho hem possat en pràctica una colla d’entusiastes, i el resultat ha estat una ruta de 4 dies que no podia haver estat mes satisfactòria.1a. etapa: Divendres 2/4/2010

Badalona - Montcada – Ripoll - Sant Joan de les Abadesses : 25km.

Sortim de casa i sobre les bicicletes, carregats amb les alforges, rodem per la costa fins arribar al parc fluvial del Besos. Remuntem el riu fins a Montcada, per agafar el tren que ens durà a Ripoll.

Desprès d’un àpat a la plaça del Monestir, resseguim la Ruta del ferro , que ens durà a Sant Joan de les Abadesses , on passarem la primera nit.2na. etapa : Dissabte 3/4/2010

Sant Joan de les Abadesses – Amer : 62km.

A les 9’30 del matí i desprès d’esmorzar, un taxista ens remolca els nanos fins dalt la collada d’en Santigosa. El desnivell és de +/-250mts en 8km., però no volem que comencin un dia que serà llarg acumulant cansament. La resta del grup sortim a remuntar la collada. Ja reagrupats iniciem el descens direcció a Olot. Les vistes del Canigó i dels Pirineus nevats, de la vall de Bianya.... son magnífiques.

Ens desviem cap a Riudaura per arribar a Les Presses tot estalviant-nos Olot. És una petita vall on un fort vent de cara ens obliga a pedalar fort, rodem sota les parets del Puigsacalm. Avui per dinar pollastres a l’ast en un prat.

La tarda comença altre cop amb el vent de cara, i ara ja resseguint la Ruta del carrilet rodem direcció al coll d’en Bas, on abans d’arribar-hi un petit avituallament fa recuperar forces als nanos.

Del coll d’en Bas a Amer passant per Sant Feliu de Pallerols és dels trams més agradables i divertits de la ruta , pels paisatges però sobretot per la constant baixada que fa que gairebé no ens calgui pedalar. Fem nit a Amer3a. etapa: Diumenge 4/4/2010

Amer – Cassà de la Selva : 52km.

Està plovent, son les 9 del matí i plou amb ganes.... no passa res, anem a esmorzar, avui segons el previst ha de ser el dia més tranquil...

Arranquem cap a les 12 del migdia, i de seguida ens adonem que el terra està molt fangós, les rodes se’ns enganxen literalment al terra, i tot i el sol que ens acompanya arribar a la Cellera de Ter es fa pesat.

A Anglès una altre dificultat sens afegeix, la ruta del carrilet està intervinguda per unes obres de canalització d’aigües i ens desvien per camins de pagès que s’han convertit literalment en bassals, i així continuarà fins a Bescanó.

Parada i fonda a la plaça de l’escola pública de Bescanó. Mentre mengem observem com creixen els núvols i sabem que no presagien res de bo. A les 3 de la tarda un fort aiguat amb pedra, llamps i trons ens reté al porxo de l’escola un parell d’hores, un temps preciós que trobarem a faltar al final de la jornada.

Se’ns fa tard, i tot i que encara plovisqueja hem de continuar, cal travessar Girona per arribar a fer nit a Cassà.

L’entrada a Girona per la zona agrícola del parc de la Devesa anant a desembocar davant de la Catedral és una manera prou interessant d’entrar a la ciutat. La creuarem resseguint el riu Onyar fins a l’enllaç amb la via del Carrilet de Sant Feliu, per Quart.

El temps ara es manté serè, però hem perdut força temps i s’està fent tard. Arribem a Cassà de la Selva que el sol ja s’està ponent. Tenim els nanos força cansats, les bicicletes i les alforges farcides de fang i un problema , les indicacions per arribar a l’allotjament no son correctes. Acabem localitzant-lo a 3 km. del nucli de Cassà, però ja son les 9 d’una nit fosca quant per fi hi arribem. Ha estat un dia dur.4ta. etapa : Dilluns 5/4/2010

Cassà de la Selva – Caldes de Malavella – Badalona : 10km.

Avui últim dia ens hem guanyat un bon premi. Un premi que els nanos no es volen perdre i que està a tant sols 10km. de Cassà de la Selva.

Havent esmorzat i amb les bicicletes netes de fang, carreguem altre cop les alforges. Anem cap a Caldes de Malavella travessant unes planes verdes de conreu delicadament ondulades, entre boscos malmesos per l’última nevada. Ens espera una piscina a l’aire lliure d’aigua calenta al – Balneari Prats – de Caldes. Això si que és un premi i els nanos no es fan pregar, en mig minut tots estan a l’aigua.

Un bon dinar i altre cop carregant les bicicletes al tren farem l’última etapa fins a Badalona, la darrera part d’una ruta que difícilment podrem millorar...

Val molt la pena.

Fede Casanovas


AnteriorSegüent
Esportiva a Pasai Donibane, Donosti Montserrat insòlit