Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

Sèquia de ManresaData:dimarts 01 de juny de 2010

sortin de Manresa
vinyes vora el blat
la Merinsons
on es el camí, Joan?
La Mola
aromes de Montserrat
pasem la sal
Bicicletada pel Pla de BagesAvui volem resseguir la “Sèquia de Manresa”, un antic canal de rec, construït al S.XIV i que recorre el Pla del Bages. El canal te el seu origen a la resclosa amb el Llobregat a Balsareny i amb un desnivell imperceptible arriba fins a Manresa, vorejant Sallent i Santpedor.

Te un traçat de 26km i un desnivell d’inici a fi de tan sols 10metres.

A les 10 del matí i des de el Parc de l’Agulla de Manresa, sortim carregats d’aigua i tots el patracols per passar un dia d’alt la bici.

Ja a primera hora la temperatura es alta, comença a fer calor, calor que no ens deixarà en tot el dia.

Sortint de Manresa la primera part del traçat es força concorregut. Anem sempre al costat del canal sobre el talús que tant sols es un petit corriol carregat d’herba alta que ens amaga per on trepitgem i a estones el converteix en un espai tant estret que ens obliga a estar molt atents, l’aigua del canal es a tocar.

Gairebé tot el recorregut serà si fa no fa igual, llocs molt estrets i difícils de ciclar, això si, de tant en tant alguna petita perla, algun tram prou interessant paisatgísticament, tot i que no prou per fer del conjunt del canal un espai pensat per ser gaudit en bicicleta .

La calor tampoc va ajudar.

A destacar la constant presencia del perfil de Montserrat i de la Mola de Sant Llorenç, retallats al fons del Pla.

Tot hi els entrebancs vam arribar fins a Sallent i d’allà els conductors vam rodar per carretera altre cop fins a Manresa per recuperar els cotxes.

Fede Casanovas


AnteriorSegüent
pique longue du vignemale Via Miguel Bego Kush