Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

LA CALCENADAData:dijous 11 de novembre de 2010

Aquest cop, la proposta de Bicicleta de muntanya per gaudir del pont del 1 de Novembre, és la “Sierra del Moncayo”.

La primera etapa fem parada en una fonda de Vera de Moncayo. L’intent de trobar allotjament per a la segona nit a l’alberg del Monasterio de Moncayo és infructuosa, i la tercera nit, ni ho intentem. Provarem fortuna.

La previsió del temps tampoc se’ns presenta favorable, què hi farem...Les opcions de ruta es decanten, a la fi d’un curt debat, per “ LA CALCENADA”.És una ruta circular a la Serra del Moncayo. Cobreix una distància de 101 km i un desnivell de 2.950mts. La ruta original té l’inici al poble de Calcena.

Nosaltres però, comencem a Alcalà de Moncayo, i no tenim pressa.Rodarem els tres dies acompanyats d’un paisatge encisador, amb la intensitat de la tardor i els seus colors envoltant-nos per totes bandes.

Boscos de roures, d’alzines, fagedes, prats, parets de roca pelada, torrents engorjats, mirem on mirem és un plaer .

La ruta, circula per pistes, la majoria en molt bon estat, exceptuant alguns trams durs, tant pel pendent com pel mal estat de la pista i per la manera de traçar-les, rectes que s’enfilen sense manies.

Tan la segona nit al poble de “Pujorosa” el que en diuen El Moncayo Oculto, com la tercera nit al poble de “Sant Martin de la Virgen de Moncayo” trobem allotjaments. Hi trobem també habituallament, mongetes estofades, conill rostit, remenats de bolets, cargols amb salsa.... bé, no continuo.

El tercer dia fem una variació a la ruta. Ens enfilem fins al “Monasterio de Moncayo” situat per sobre dels 1600mts. Hi arribem envoltats de boira, fred i pluja. Pocs metres per sobre nostre ha arribat la primera neu d’aquest any al Moncayo. Del Monasterio més val no fer-ne esment.

Acabem altre cop a Vera de Moncayo, amb un bon regust de boca tot i el mal temps que ens ha fet la guitza.

Es un entorn per continuar descobrint.

Hem participat: Núria, Jordi, Paco, Fede Casanovas.

AnteriorSegüent
VOLTA AL MONTSANT Via Alkaid i Via Los Reyes del Mambo AGER