Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

BTT i calçots per la Serres de Marina i Litoral.Data:dilluns 17 de gener de 2011

La Coscollada: vista de Can Ruti
La Coscollada i una colla de galifardeus...
Font de'n Gurri
Vèrtex geodèsic al Turó de Galceran.
El diumenge 17 de gener, i a proposta de'n Pito, hi ha calçotada.

Però no podem fer-la sense més. Hem de pedalar una mica...

Sortim a les 9am des del punt més alt de l'avinguda Martí i Pujol de Badalona i improvitzem una ruta d'uns 28kms amb un desnivell final positiu de 980m.

Comencem ascendint cap al collet de la Vallensana, passant prop de Sant Geroni de la Murtra. Seguim cap al turó de La Coscollada on ens trobem una boira espesa que ens deixa entreveure la Residencia Sanitaria de Can Ruti. Les imatges de l'entorn són força espectaculars.

Baixem en direcció al Seminari de La Conreria per l'estret i habitual sender, on trobem un parell de persones que pugen a cavall. LA situació és curiosa i fins i tot una mica xocant...

Seguim fins al seminari, travessem el collet de la B-500 i remuntem fins al punt més alt, quasi. En aquest, seguim per l'esquerra la pista principal, fins a trobar a mà esquerra el camí ja menys trepitjat que porta directament i a través d'un bon xaragall fins a la Font de'n Gurri. La font comença a taponar-se, i potser caldrà fer una mica de neteja, en breu...

Una mica més avall de la font prenem la pista en fort ascens que al cap d'uns vuit-cents metres ens retorna a la pista principal de la carena que haviem deixat. La resta és pràcticament tornar pel mateix lloc. Aprofitem per visitar el vertex geodèsic al Turó de Galceran, amb la placa commemorativa del II centenari del meridià Dunkerke-Barcelona que es va celebrar el 1994.

Baixem per les vinyes més altes d'Alella i anem fins al collet que resseguint el GR-92 ens baixa fins al Tanatori i a Can Ruti. Un cop aquí ja comencen els preparatius de debó per l'esperada calçotada.Hem pedalat: Pito, David, Oriol, Paco, Jordi, Manel O. i Martí.

AnteriorSegüent
VIA TOPE CLASSIC 275mV+A1 Via Ribes-Sabaté al Cilindre de San Llorenç de Montgai