Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

SERRA DE L'OBAC - Roca SalvatgeData:dimecres 30 de març de 2011

Roca Salvatge- J.Oliveras
El Paller de Tot l'Any-J.Oliveras
aturada técnica - J.Oliveras
Camí del Collet de Roca Salvatge-J.Oliveras
Avantcim-J.Oliveras
Petita grimpada avans del cim-J.Oliveras
Cim de Roca Salvatge-Jaume Suñol
Roca Salvatge, paret SE-J.Suñol
La serra de l'Obac és la germana petita de St.LLorenç del Munt.Dos massissos independents units pel coll d'Estenalles, que formant l'istme natural és el nexe d'unió d'aquest dos complex muntanyosos de roca conglomerada- L'Obac no s'enfila gaire més enlla del 900 m (940m Castellsapera) però l'àrea d'aquest massis es reparteix com una taca d'oli als quatre punts cardinals i no com St.LLorenç que s'exten només de nord a sud.

El Paller de Tot l'Any,Castellsapera, Roca Salvatge, La Pola i el Turó de la Carlina són els cims més característics de l'orografia Obagenca.

La Roca Salvatge ha estat aquesta vegada l'objectiu de l'excursió. Una de les ascensions més recomanables del massís: Intinerari relativament curt, bellesa de primer ordre i curta grimpada per assolir el cim. Es pot fer en canalla (recomanable a partir dels 12 anys), sempre que es tingui bona cura dels seus moviments.L'itinerari, que comença a l'Alzina del Salari-a peu de la carretera que va a Talamanca- esta relativament indicat pel Parc Nat. de Sant LLorenç amb balises del GR5 i es pot fer amb menys de dues hores.IMPORTANT: Prop del Collet de Roca Salvatge, i a mà esquerra del cami, trobarem les úniques balmes per aixopluc en cas de mal temps.

Contingent d'atac d'aquesta sortida: 25 excursionistes del Centre.Amb un grup tan nombrós de persones recorrent junts aquests camins, els radiotelèfons d'en Santi són una bona eina per mantenir el control. Aqui tothom té la seva feina.

Jaume Suñol
AnteriorSegüent
Pic Cordier Caminando por Mont-Ral