Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

Camins de Sant Jaume de GaliciaData:dissabte 18 de juny de 2011

traducción del español al catalánCAMINS de SANTIAGO

VIA: LA PLATA - CAMÍ Mossàrab per La SANABRIAEls Xino Xano aquesta vegada ens hem "llençat" al Camí de Santiago, però conscients que el que ens agrada és la natura en soledat i no les romerias, vam decidir recórrer els 368 km que separen Granja de Moreruela i Santiago per La Sanabria i Ourense.

Han estat 15 dies de marxa a 25'4 km diaris de mitjana, els primers 4 dies (116 km.) Són relativament plans i sense grans exigències, però a partir d'aquí és a dir des Puebla de Sanabria d'ara endavant, el paisatge i el perfil canvien de forma radical, el recorregut per terres altes i les constants pujades i baixades algunes de fins a 500 m. de desnivell, converteixen el camí en una successió de dents de serra, dents que ja no ens abandonaran fins arribar a Santiago després de recórrer en 12 dies 252 Km més.

Si de tot el recorregut tingues que destacar una etapa per la seva bellesa paisatgística, sens dubte ho faria per la que recorre la quasi deserta Serra Seca entre A Gudiña i Campobecerros a més de 1000 metres d'alçada, amb unes vistes precioses sobre el pantà de As Portas i les muntanyes de l'Invernadero, jornada que es va arrodonir amb el magnífic alberg i la càlida acollida que ens van dispensar a Campobecerros. Després d'aquesta etapa i potser la següent ja es perd alçada i s'entra de ple en la Galícia més previsible, boscos, prats, petits cultius i major població.
AnteriorSegüent
Cresta del Besiberri nord fins al Besiberri del mig a la Vall de Boí. Via Baga Total ( Roca Narieda Nord)