Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

Cresta Salenques-Tempestats-AnetoData:dilluns 25 de juliol de 2011

Preparant material
Pic de Salenques cami del Pla de Aigualluts
Xavi amb el recorregut de la Cresta
Primers metres de la cresta
Per terreny + o - facil
Aqui comença el
Els IV semblabem mes amb les botes , les motxiles i l´ambient.
Vivac a prop del cim del Margalida
Flanqeuig despres d´una encigalada aprop del Margalida
Cim del Margalida
Del Margalida al Tempestats amb part de la cresta darrera
Al cim del Tempestats amb una mica de boira
Espatlla de l´Aneto
Finalitzan la cresta ja cap a l´Aneto
Aneto,
Aquest cap de setmana aprofiten per fer la gran clàssica dels Pirineus una escalada que es desenvolupa en una ambient dur, alpí i sense cap mena de dubtes la ruta clàssica mes complicada per arribar al cim de L'Aneto. Com que no son màquines ens proposen fer-la en dos dies en un vivac a la cresta fet que suposa que tinguen que portar tota la estona el material de escalada, vivac aigua i menjar i això fa que les estimacions que tenien de temps en aproximació i cresta s'allarguin mes del compte.

Per L'Aproximació primer deixen el cotxe a Llanós del Hospital i agafen L'autobús que ens porta fins la Besurta (1940mts), i així eviten una hora de petejada, d'aquí cap a Pla de Aigualluts i després remunten la vall de Barrancs fins arribar a la Colladeta, on tindrem la primera visió de la cresta, i ja fins al coll de Salenques on comença la cresta, total unes 4h 30min amb parades per menjar i beure una mica.

Comencen la Primera part de la cresta sense complicacions fins que un seguit de gendarmes que ens barrarà el pas i on han de fer servir la corda en quatre llargs, un d'ells el mes fort de l'aresta, gairebé seguits on trobaren pitons que ens marcaran el camí i on comença a aparèixer l'ambient a la cresta d'aquí pel costat esquerra fins al Margarida, on munten el vivac abans de fer cim.

Del Margalida al Tempestats tornar a suavitzar el tema i la fem sense encordar-nos d'aquí fins la Punta bretxa de tempestats on haurem de superar un altre llarg de IV. Baixa a la bretxa per terreny bastant descompost i comencen l'espectacular Espatlla de l'Aneto que ens obligara a assegurar-nos fins al cim amb flanquejos i passos de III+. Des del cim ja per terreny bastant fàcil arribaren a L'Aneto punt final del recorregut.

La baixada la fent per la normal de la Renclusa amb boira i pluja que ens fa perdre seguint les nombroses fites que anem trobant i fa que tinguen la primera errada en tota la sortida ja que ens separen i no arriben junts al cotxe amb un vivac improvisat d'un membre de la cordada que fa que aparegui el neguit fins que torna al parking al mati.

Cordada: Joanet, Xavi i Jose.

Volia donar les gracies als guardes forestals de la porta en Llanós del Hospital i en especial a Luis per ajudar-nos i fer mes suportable l'espera del company.

AnteriorSegüent
COGULLÓ D'ESTELA-Berguedà Travessa per la Val d’Echo