Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

Pic d'Anie - Auñamendi (2.507m.)Data:divendres 08 de juliol de 2011

n'Iker amb l'Auñamendi al fons
Hiru Erregeen Mahaia
Eibarko koadrilla al cim
Baixant
Coneguda com Ainhie, Ahunemendi o Auña (Roncal) i que prové d'Auña, nom amb el que es coneix al cabrit. L'auñamendi és la muntanya sagrada dels bascos, la més alta entre les muntanyes d'Euskal Herria, al menys sentimentalment, ja que aquest títol pertany al no llunyà Hiru Erregeen Mahaia (2.444 m.). Dalt d'quest cim viu Yanagorri (Mari)que forja allà tempestes, tal i com expliquen els habitants de Lescún.

El pic d'Auñamendi o d'Anie (2.507 m.)es troba a territori Bearnés, a menys d'un km. de la muga amb Nafarroa.

Des de la Pierre-Saint-Martin (1.760 m.) comença la via normal a la muntanya. Un corriol ens dirigeix cap a l'Arlàs per la lloma de Mombiela (1.919 m.) fins a situar-nos a peu d'aquest pic, al Coll d'Arlàs (1.893 m.), flanquegem la vall d'Arlàs i ens col.loquem al Coll Pescamou (1.919 m.). Aquí comença el masís de Larra, una zona de roca calcàrea i avencs, molt perdedora amb boira. Tot un seguit de fites ens porten a la cota 2.238 i des d'aqui primer un lleuger descens i finalment la darrera pala, amb una inclinació sostinguda, ens portarà al cim.

La tornada la fem per la cara nord, direcció al pic de Soumcoy (2315ms.), completant així una ruta circular espectacular.

Vam fer l'activitat: en Morrosko, en Kilker, n'Iker i l'Anna


AnteriorSegüent
Pic Gran del Pessó 2.893 m (Pallars) Via Anglada Guillamon Cadireta d´Agulles