Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

Per les terres de l'Ebre, entre Catalunya i AragóData:dissabte 10 de desembre de 2011

Delta de l'Ebre, arribant a Amposta
carril bici Amposta Sant Jaume d'enveja
Miravet des de la barcassa
La Fresneda
Boira matinal sortint de Gandesa
Som dijous 8 de desembre de 2011, a les 9 :00 sona el timbre i després de les corresponents salutacions r enfilem les coses a la furgo i ens dirigim cap a al B-20, 210km ens separen del punt de partida , Tortosa.

El viatge en furgo força tranquil i en una mica més de dues hores ja hem aparcat la furgo en un dels carrers paral•lels a l’Ebre a la ciutat de Tortosa.

Avui farem 60km baixant cap el Delta i després remuntat cap a l’Ampolla on ja tenim feta una reserva per a dormir .

El dia és tranquil,fa solet i gens de vent. Sortim de Tortosa cap al Raval de Cristo on no entrem si no que prenem la carretera cap a Amposta , en un parell de quilometres deixem la carretera, molt transitada per anar paral•lels a una sèquies que ens durà fins a l’entrada d’Amposta, allà descobrim un carril bici , La ruta del Agua que acaba a la platja, la seguirem uns 11km fins a Sant Jaume d’Enveja . Allà fem una parada i un mos i creuem cap a Deltebre per l’últim dels ponts que s’ha construït. LA marxa ens vol portar cap a La platja del Fangar , però sabent que al final ens tocarà arrossegar les bicis i la curta durada del dia decidim que ja o farem en un altre ocasió. Així doncs cap a l’Ampolla on una dutxa i un bon sopar ens esperen.

L’endemà hem d’arribar a Gandesa, per això demanen a la gent del poble com anar cap el Perelló i ens envien per una carretera realment tranquil•la que en suau pujada ens acosta al poble d’allà agafem la Tv3022 cap a Rasquera, lloc on cal fer un parada a comprar crestetes, de xocolata, mató a cabell d’angel, totes excel•lents. La jornada continua per la C12 en direcció a Mora , però aviat la deixem per passar l’Ebre en una barcassa, (3€pels tres) , uns cinc minuts de relax observant un Ebre que la boira que converteix en màgic. Arribem així a Miravet. Per la Tv324 , arribem a Pinell del Brai, allà en un parc , al meu entendre una mica “cutre” fem un mos a la sortida del poble parem a fer un cafè, anem bé de temps. Ara ens fiquem a la C41, que ens du directe al nostre destí. Pel camí pocs cotxes, això si una mica ràpids i algunes cabres dels ports que ens observen des de dalt les roques.

Sona el despertador i mirant per la finestra donaries la volta i continuaries dormint , hi ha una boira espessa i tot indica que deu fer un fred, però hem de seguir, així que esmorzem paguem i a ciclar. La carretera C221s’enfila capa Batea, la boira sembla que no ens vol deixar , es tan espessa que els cotxes que van amb els llums encesos no són visibles fins que estan a menys de 10 metres de nosaltres. A Batea hi ha mercat, em arribat mig gelats i parem a fer un cafè mentre sembla que la cosa millora el sol es comença deixar veure i la boira a poc a poc va desapareixent. Ja estem en condicions de torna ala carretera cap a Maella. Allà comprem algunes coses i fem el dinar prenent el sol. Ara ens desviem per la A142 , una carretera genial , amb un paisatge ple d’arbres fruiters solcat pel riu Matarranya, que tot fent petites giragonses en ajuda a pujar i baixar amb suavitat , per la qual cosa acaba convertint una jornada que havia començat sense cap mena de gràcia en la millor. En 7 km des de Mazaleon creuem laN420 per prendre una carretereta TE3001 cap a Torre del Compte i acabar a la Fresneda , on passarem la nit. Avui el quilometratge i el desnivell s’ha disparat una mica , 80km, 1200m de desnivell. Només ens queda fer un bon sopar per recuperar les forces ja que demà ens queden també 80km per la via verda del al Terra Alta fins a Tortosa. L’últim dia , tot de baixada i en una via reservada per a nosaltres, ens permet portar un bon ritme d i ales tres ja estem enfilats a la furgo.

Gràcies als meus companys de viatge per aquest dies que hem compartit.

Aquesta sortida l'hem fet en Martí la Trini i la Núria.


AnteriorSegüent
Roca del Corb Núria-Carançà-Núria