Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

La MaladetaData:dissabte 14 de gener de 2012

Ja toca posar grampons. Xavi
Inici del dia. Xavi
la pujada i els colors. Xavi
amunt. Jose
amunt amunt. Jose
la canaleta. Xavi
impressionant. Jose
impressionant. Jose
impressionant. Jose
Visca! visca!! i visca!!!
Aquest cap de setmana ens anem a intentar l'ascens a la Maladeta. Les previsions son de bon temps, força fred i poca neu, però creiem que el cim segueix al seu lloc. Dividim la sortida en dues etapes.

La primera serà de L'hospital de Benasque fins al refugi de la Renclusa. Sortim després de dinar caminant pel voral de les pistes d'esquí de fons fins arribar a la Resurta on ja agafem el camí cap al refugi. Ens posem els gramponsabans d'afrontar l'última pala que precedeix al refugi, ja que la neu aquí te una bona crosta i gelada. Gaudim de latranquil·litat ja que som molt poqueta gent.

La segona etapa, força més dura, ens porta del refugi al cim, on amb 3.8km caminats superem els 1187m de desnivell,d'aquí al cotxe i cap a casa, però... ens trobem una neu dura per on podem avançar amb els gramponsamb força facilitat, un dia clar i assoleiat, encara que el sol no ens donarà fins gairebé el cim i algun tros a la baixada. La canaleta final amb una neu força bona ens dona accés al tros final i cim. Un dia espectacular per una sortida al mateix nivell.

Els descens, anant amb compte per des-cendre la canal i deixar anar les cames per anar perdent alçada. Aquí ens adonem del pendent que hem superat.

Tornem cap a casa amb molt bones sensacions al cos, amb allò que et dona la muntanya, una sensació que fa que tornis i que... no es pot descriure, només sentirActivitat realitzada pel Jose i el Xavi

AnteriorSegüent
vies ferrades urquiza-olmo i teletubbies DE LA TORDERA AL BESÒS en BTT.