Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

SERRA DE L'OBAC Sector NordData:dissabte 14 d'abril de 2012

Turó de la Pola
Montserrat desde el cim
Paller de Tot l'Any
Castellots
Roca de la Porquerissa
Cova de la Porquerissa
Balma i font
Font de la Pola
Per la carretera de Matadepera a Mura arribem al km.11,100, i es troba la gran corba de 180º identificada com Alzina del Salari. Aparcament i també inici de l’itinerari per la pista asfaltada vers el coll de Tres Creus, és fàcil trobar la ruta amb el mapa de l’Alpina de Sant Llorenç-Serra de l’Obac.

Alzina del Salari, Coll de Tres Creus, Turó de La Pola (929m), Coll de Tanca, Font de la Pola, La Porquerissa, coll de Tres Creus i Alzina del Salari. Si busquem un itinerari apte per a tothom, incloent jovenalla, haurem trobat una de les zones més adequades i plaent de l’Obac. El recorregut indicat és circular, que dóna l’atractiu de no haver de desfer camí en cap moment. Si no ens entretenim gaire el podem fer amb poc menys de dues hores.El cim de La Pola pot fer-se grimpant a roca nua pel sector sud (molt recomanable per donar carisma a l’excursió), o bé pujar per tramuntana per mitjà d’un fàcil camí que no requereix cap esforç addicional. Es pugi per on es pugi el seu cim ofereix una panoràmica excepcional, atès que presenta visió completa als 360º, motiu pel qual és un dels tres vèrtex geodèsics de Sant Llorenç del Munt, junt amb el Montcau i La Mola. La muntanya de Montserrat presenta el seu angle més complet vist des d’aquest cim.

La Font de La Pola: Un racó idíl•lic, amagat, tranquil que val la pena anar-hi perquè no en trobarem cap de semblant en tot Sant Llorenç. La Porquerissa: En arribar a aquesta cova-balma ens sorprendrà per trobar-hi un aixopluc tan gran a peu de camí. En cas de mal temps pot ser acollidor per una trentena de persones.

Tot i que la major part de l’itinerari no ofereix dificultats, cal portar documentació o mapa (Alpina), per evitar complicacions a la zona de coll de Tanca.

Jaume S.
AnteriorSegüent
Vía Escabroni escapullini Sant Llorenç del Munt