Ressenyes d'activitats de la secció d'alta muntanya

Botellon al PosetsData:dilluns 12 de juny de 2006

Cim de posets. anònim
Botellón al JEAN ARLOUD, Posets, 3376 m.La nostra petita expedició tenia per objectiu ascendir pel Corredor fins al cim del Posets. Sortim del pàrking de Viadòs cap al migdia. Esquís a l’esquena, la neu fa pinta d’estar a més d’una hora del refu. Ens creuem a una parella que baixa. – Què tal, heu fet alguna cosa?. –No duem grampons i hem hagut de recular, les inclinades rampes que hi ha abans del coll estan molt glaçades. – Què heu vist com està el Corredor ? –I tant que l’hem vist, hi havia tanta gent que es veia una línea negra continua fins al cim. - UiUiUi , això pinta malament, acabem exclamant nosaltres.

Tot just acabem de remuntar la zona del bosc i arribem als primers Prats, comencem a divisar altres grups de gent. Piolets, cordes, - uiuiui, que apostem a que aquests també volen fer el corredor?. Van passa els minuts i les hores, i altres grups de gent, sense parar van remuntar muntanya amunt. Uns amb tenda, altres a bivaquejar a peu de canal. No sabem que passa, però, - I si han convocat un BOTELLÓN al peu del corredor, aquí segur que no venen els mossos de quadra. El fet és que no entenem res, però ens comencen a entrar totes les dubtes del món. Què fem? Això és increïble? Definitivament, desprès de varies hores de dubtes i més dubtes, mira que n’és de difícil abandonar un projecte, decidim que sortirem sense material i anirem de cara a fer la via normal. Tanta gent fa que hi hagi molt de risc d’accident per caiguda de pedres, a més a ningú no li agrada fer una interminable cua, per deprés anar patint perquè portes un grup que tenpaita o una cordada al davant que s’encalla a cada pas.El dia s’aixeca fantàstic, la neu està força dura, alguns, tot i les ganivetes els tenim per corbata una bona estona, Això està molt dret i les ganivetes amb prou feina es claven.

Fem cim per una aresta arèria i transitada. La baixada fins al lloc on hem deixat el material es fa curta, 1000 metres de desnivell que es disfruten fins al darrer gir. Per alguns és la darrera esquiada de la temporada.Baixem fins al cotxe. En Ferran i la Maria es queden per aprofitar el dilluns, que tambè es festa. La resta baixem. La neu està molt lluny i ja hem disfrutat prou amb el possets. Ells encara faran l’Eriste Sud.Fede, Lluis, Ferran, Maria, Núria i Pep


AnteriorSegüent
Bloc per tothom... Can Boquet Bloc a Meranges