Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

LA CASTELLASSA DE CAN TORRESData:divendres 13 de juliol de 2012

Avenc de la Codoleda
Castellassa de Can Torres
Cavall Bernat
Cim delGurugú
El Bolet
El mal pas de la Castellassa
El mal pas
el mal pas
La Castellassa
Roca de l'Esquirol
El Mal Pas
LA CASTELLASSA DE CAN TORRES (13 juliol 2012)Des de la urbanització Cavall Bernat, de Matadepera, la Castellassa de can Torres només és assequible per dos itineraris: Pel coll de Grua, que en arribar a la font de les Mosques remunta la paret o contrafort que sosté la pròpia Castellassa, o pel sender superior on es troba el camí de la Codoleda que circula per l’anomenat Mal Pas de la Castellassa. Ben mirat, cap de les dues opcions és prou satisfactòria ni favorable pels excursionistes poc avesats en les aventures de Sant Llorenç del Munt, i cal remarcar no emprendre cap dels dos itineraris en solitari si no es té la informació adequada per assumir-los. Els excursionistes experimentats, però, trobaran un bon motiu per xalar de la muntanya en qualsevol d’aquestes dues rutes.

Si l’objectiu només és arribar al peu de la Castellassa haurem de fer poc camí des de l’aparcament fins a dalt. Amb menys de tres quarts d’hora arribarem al peu del monòlit anant pel Mal Pas, i trigarem una hora i mitja si voltem el Gurugú i el coll de Grua remuntant l’espadat fins al camí superior. Tot i sent una excursió curta l’espectacle i el pati està assegurat. Recomanable pels que volen defugir de les rutes amb massa gent.

Portar calçat de muntanya, preferible bota alta, no oblidar la cantimplora ja que no trobarem aigua, i una dosi extra de coratge pels qui pateixen vertigen quan travessin el Mal Pas.

Pujar al Gurugú a la tornada pot complementar la sortida si ens hem quedat en ganes de fer un cim.

Alejandro E, Llorenç A, Carme D, Joan O, Manel S, Jaume S, Esther B, Valentí S, Enric F, M.Rosa F.Jaume Suñol.
AnteriorSegüent
Via Ignasi Jorba Magdalena superior Montserrat Via Francesc Sardans Fàbregas (El Castell) Montserrat Sur