Ressenyes d'activitats de la secció de bicicleta tot terreny

Les Esquerdes de Rojà en BTTData:dimarts 25 de setembre de 2012

foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
foto Fede Casanovas
Foto Fede Casanovas
Foto Fede Casanovas
Foto Fede Casanovas
Foto Fede Casanovas
A les 6 de matí sona el despertador... a fora encara és fosc, estem a casa l'Eduard, a Molló, i segons la seva proposta ens espera un dia llarg : \"ruta circular d'uns 52 kms de recorregut i uns 2.200 mts de desnivell positiu. Recorregut molt variat i bastant exigent amb unes vistes espectaculars que pràcticament dona la volta al Costabona

Amb les primeres llums, un dotzena d'agosarats sortim de Molló (1.180m) enfilant pel veïnat de Fabert fins a Coll Pregon (1535m). Les panoràmiques amb el sol ixent són de catàleg, el paisatge es immens. Iniciem el descens tot intuint que lo del \"recorregut molt variat i exigent\" va de debò. Trams molt tècnics, alguns a peu i terreny molt dret dins un fageda que ens davalla fins La Farga, veïnat de la Presta (1.065m)

\"Després començarem una llarga pujada de 19 kms i 1.200 mts de desnivell, els primers 9 asfaltats, que de manera força sostinguda ens portarà fins al Coll de Roques Blanques (2.258)\" . L'Eduard no enganya, la pista és dura, inacabable i tècnica... el terreny és un pedregral que ens obliga a estar molt atents. Després de menjar uns ganyips i seguint l'explicació de l'Eduard : \" farem el tram més tècnic i espectacular de la sortida. Durant uns 5 kms anirem carenant per les Esquerdes de Rojà, recorregut molt tècnic que requereix molta concentració i que no et deixa descansar, malgrat és factible de fer sobre la bici entre un 50 i un 90% depenent del nivell de cadascú. Després, per una curta pujada d’uns 10 minuts que haurem de fer a peu, arribarem a la portella de Rojà (2.380) i a continuació per un senderó en lleuger descens, flanquejarem la Coma del Tec, per sota el Roca Colom, fins a arribar al coll de Pal (2.326) per on travessarem cap a la cara sud del Costabona.\"

Els senders a estones desfets, d'altres tècnics i sovint amb molt desnivell ens apropen fins a les Verdelleres (Collada Fonda, 1.908). Gairebé portem 9 hores ciclant i asseguts a la pista que baixa directa fins a Molló uns quants que ja ensumen l'olor de la cervesa decideixen amotinar-se i baixar directes. Els altres encara voldrem gaudir tot i la set que ens apreta d'una tarda lluminosa per trialeres i pistes, d'intenses descarregues d'adrenalina superant tots els límits de velocitat permesos per l'autoritat competent.

A Molló les cerveses a la plaça seran de les millors que hem tastat mai.Diumenge uns quants aprofitem per a fer un segon itinerari, també circular tot baixant a Prats de Molló. Guiats per l'Eduard altre cop gaudim com a canalla de senders, trialeres, pistes inacabables i racons fantàstics. Han estat dos dies molt ben aprofitatsEduard Villares, David Campany, Pere Garcia, Pito Costa, Nuria Gomez, Pep Montes, Manel Orbai, Paco Ferreño, Israel Roca, Jordi Sabater, Fede Casanovas


AnteriorSegüent
Via Infidel a la Cara de Mico (Montserrat) ELS BUFADORS DE BEVÍ