Ressenyes d'activitats de la secció de senderisme

ELS BUFADORS DE BEVÍData:divendres 28 de setembre de 2012

retol indicadó
cinglera dels bufadors
cami dels bufadors
recorregut interior
un bufador
comentant l'excursió
portal de sortiida
els assistents
ELS BUFADORS DE BEVÍ

28 de setembre 2012

Santa Maria de Besora,

(Sortida núm.53 dels Climents)De Santa Maria de Besora, per la pista de ciment que porta a Llaés, i després de recorreguts 3,5km amb el cotxe, s'arriba al coll de Beví.

Aparcament del cotxe i desfarem a peu uns 300 metres de la mateixa pista per agafar una altra pista de terra –a la dreta– que ens portarà directament a l'entrada dels bufadors. Trobarem senyals indicadors. Podem entrar a aquesta fondalada amagada pel cantó est, remuntant el cingle des de la bassa que trobarem a peu de camí, o bé seguir la pista fins trobar els indicadors que permetran entrar a la vall pel cantó oest.La millor època de l'any per anar a la Serra dels Bufadors és durant la primavera, quan les humitats hivernals han encatifat les pedres i parets dels bufadors amb la verdor i molsa que caracteritza aquest indret.

Al setembre, quan les xafogors de l'estiu han desmillorat el paisatge, l'espectacle té un altre aspecte diferent, però que també val la pena contemplar. Els forats i avencs queden més al descobert, i podem veure amb més precisió detalls que amb la frondositat del bosc ens passen per alt. El terra es troba cobert per un tou de fulles seques que donen un paisatge nou, diferenciat de l'època hivernal. És la tercera vegada que anem a aquest indret i segueix sent un lloc preferit per veure la muntanya amb una perspectiva insòlita, on difícilment trobarem en un altre lloc.

Participants: 14 persones

Fotos, Joan, Alejandro, Jaume


AnteriorSegüent
Les Esquerdes de Rojà en BTT Paret de la Codolosa